mICh@eL 335 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 wczoraj nikogo w karczmie nie było Witam Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 widzę że Karczma świeci pustkami.. Ja @darek biorę to co zawsze i idę się zaszyć na bramkę.. Choć i tak życia się nie zapije.. Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 witam wszystkich po dość niekrótkiej przerwie... w ramach rekompensaty - dla pełnoletnich - kolejka czego sobie zażyczą dla niepełnoletnich - miałem pomysł, żeby zaproponować Wam zmywanie naczyń, ale chyba się nie zgodzicie, więc kolejka wszystkiego co se zażyczycie, ale jedna zasada - żadnego alkoholu, piwa bezalkoholowego i innych napoi wyskokowych... @darek11 koszty to z premii mi przytniesz... pozdrawiam Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam, dawno mnie tu nie bylo Ehh, nudno troche ostatnio, na antybiotyku siedze w domu i ni ma co robic. Probowalem wczoraj Wertera przeczytac ale na 1/3 lektury sie skonczylo Link to post Share on other sites
darek11 3 Napisano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ja tam czytam co lubie a nie co mi kaze szkola Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ja w ogole nie czytam , ostatnio czytalem Milczenie Owiec dawno temu, ale pomyslalem "moze to i nudna lektura, ale za to krotka, sprobuje przeczytac". Nie wyszło Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam i pytam wszystkich o zdrowie ?? xD Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A nienajlepiej z moim zdrowiem, od tygodnia nie moge wyzdrowiec... Moze ten antybiotyk pomoze w koncu. Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 no ale weź coś osłonowego dla żołądka, przy antybiotyku a reszta hultajów gdzie ?? xD Link to post Share on other sites
Khorack 0 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Z lektur to tylko "chłopców z placu broni" przeczytałem a na streszczeniu "wertera" to nawet maturę napisałem... zdałem a jak już szkołę skończyłem to się za Wiedźmina zabrałem ale nie skończyłem bo ostatni tom był jak dla mnie zbyt nudny... trzeba będzie dokończyć kiedyś bo 6 tomów przeczytać i poleć w połowie siódmego to wstyd normalnie Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 @kowdipapo żaden antybiotyk tylko czosnku się nażryj, mlekiem z miodem i masłem popił, na ból gardła łyżeczka rektyfikowanego i jazda do łóżka... ja bym tak zrobił, ale jeśli nie zechcesz to pozostaje mi tylko życzyć Ci szybkiego powrotu do zdrowia co do lektur to z takich więksiejszych cegiełek...całość "Krzyżaków" przeczytałem, Wertera mi się nie chce (choć gość od polskiego mówi, że niedługo będziemy omawiać) z własnej woli i poczucia patriotyzmu przeczytam w tym roku szkolnym "Pana Tadeusza" no i mam na koncie oczywiście inne (nie)przeczytane lektury, ale cegiełek nie było (chyba, że "W pustyni i w puszczy", ale to dawno, podstawówka, więc chyba się nie liczy jeśli o inne książki chodzi to całość "Harry'ego Pottera" i pierwsze (niezmiernie ciekawe) 147 stron "Potopu" zaczęte jakieś 5 lat temu pozdrawiam wszystkich Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Tak.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Spirytus.jpg/180px-Spirytus.jpg http://www.youtube.com/watch?v=ieB0TOOdmIU zaszyć się trzeba.. a wertera nie czytałem w całości, nudne to to było jak nieszczęście.. Lalka jest fajna choć momentami niełatwa.. Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Zeratul, mam taki od Babci mix: miód/cytryna/czosnek i chleje to hektolitrami, ale poki co juz tydzien sie mecze z chorobskiem. Musze wspomoc to antybiotykiem niestety. Potop niedawno mieliśmy. Przeczytalem 1. tom w dwa dni, potem wymiękłem Edit: Ja znałem Wodko ma w tej wersji: http://www.youtube.com/watch?v=r00xoW6y55I \ A niedlugo z kumplem jak uda sie nam zalatwić jakś salke w szkole albo gdzies do grania to zmyślimy troche mocniejszą wersję tej piosnki Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Babci mix: miód/cytryna/czosneka teraz zastanów się, czemu 40 lat temu w polsce długość wieku była krótsza niż teraz jest?? Podpowiem - leków nie mieli.. Nie leczone choróbsko może zrobić więcej złego niż tydzień antybiotyków jeśli ktoś się boi o żołądek. taki "mix" to profilaktycznie a nie żeby się leczyć.. Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 No to może pogadamy o waszym wyznaniu Link to post Share on other sites
Khorack 0 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 miód/cytryna/czosnek ostatnio też to wpieprzałem litrami i pomogło... a nawet dobre to jest, chociaż pewnie od proporcji zależy. A co najdziwniejsze po jedzeniu tego potem nie śmierdzi czosnkiem Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 taki "mix" to profilaktycznie a nie żeby się leczyć.. Zazwyczaj to brałem zapobiegawczo, raczej rzadko choruje Ale byłem w poniedzialek u lekarza i mi przepisal costam, ale nie dalo to efektow to przepisano mi antybiotyk Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 głupek może Ty zaczniesz ?? xD Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Bo nie bierze się coś tam tylko antybiotyk. Już ja raz miałem styczność z takim "konowałem" - źle się czułem ale nie wiedziałem sam dobrze co boli itd ale widać było że mnie coś "bierze". Ale on mnie odprawił z kwitkiem, żeby "zobaczyć" co z tego będzie. Dwa dni później miałem prawie 40 stopni i trzeba było mnie prowadzić do lekarza bo nie byłem wstanie ustać na nogach. kowdipapo - ten link co wrzuciłem to jest wersja oryginalna, byłem nawet na dwóch weselach co grał ten zespół ale był średnio Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 @Daro czosnek jako sam lek też jest dobry, chociaż masz rację - generalnie to profilaktyka @kowdipapo ta wersja piosenki co Ty znalazłeś jest bardziej popularna Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 @kowdipapo ta wersja piosenki co Ty znalazłeś jest bardziej popularna W zasadzie to kumpel mi podesłal, to on w takich klimatach siedzi Ale czasem przy ognisku jak sie gitarke wezmie to takie piosenki tez są dobre Link to post Share on other sites
Khorack 0 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 a teraz zastanów się, czemu 40 lat temu w polsce długość wieku była krótsza niż teraz jest?? Dlatego że służba zdrowa kulała (nie twierdze ze jest dobrze) ale gdybym urodził sie 40 lat temu to nie dożył by obecnego wieku, bo wtedy to bym nawet na głupie zapalenie wyrostka umarł. Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 @kowdipapo mam na kompie trochę przyśpiewek weselnych... mimo nazwy to na takie wypady są chyba jak znalazł, chociaż nie odważę się ich tutaj wrzucić... chyba, że Pan "Zielony" obieca, że co najwyżej je wytnie... tak czy inaczej - dzisiaj to mi się już nie chce a tak w ogóle @Daro znasz może "13 Księgę Pana Tadeusza" bo tak kontempluję pomysł wrzucenia jej i czegoś podobnego ("Baśń o 3 braciach i królewnie") do tematu "Tylko od 18 lat" i się zastanawiam, czy skoro Ramstein (czy jak ich się tam pisze) przeszedł, to czy za to by mi się nie oberwało pozdrawiam Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Zeratul - oba teksty znam - nie przejdzie. Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Mysleze mogliby sie zieloni przyczepic 13. Księgi Pana Tadka, choc jak nic nie powiedzieli na teledysk Rammstaina to teoretycznie i to powinno przejsc Czemu nie odwazysz sie ich tutaj wrzucic? Mozesz na PW podesłać <-- w sensie tych piosenek 'weselnych' Link to post Share on other sites
Recommended Posts