Skocz do zawartości

"Karczma Pod Rozpalonym Radiatorem" otwarta 22:00-6:00

Recommended Posts

No chyba co najwyżej skrzyni zmiany biegów, mam taką piękną drewnianą %-)

Aha, Alfa jeździ, ale muszę odpalać "na kabelki", bo do pompy paliwa dochodzi only 5V i trzeba ręcznie podać 12V prosto z aku %-) W sobote wizyta u elektromechanika i do gazownika (je**e LPG)

Edytowane przez koziro

W ciągu 2 m-cy przejechałem ponad 4000km, więc się nie dziw, że w końcu (ze starości) jakiś kabelek się przetarł lub przekaźnik popsuł. Normalne w autach, a Wy zaraz wyśmiewacie (bo się nie znacie? :) ).

Prosta naprawa, ale trzeba to zrobić na podnośniku, a ja takowego nie mam. No i wolę auto powierzyć specowi i mieć pewność porządnego zrobienia tego.

Co do gazu - też norma. Filtr do wymiany (50zł).

Jeśli chodzi o kasę jaką włożyłem w Alfę - będzie około 700zł, większość na części, które chciałem, ale nie musiałem wymienić. Czyli dopieszczam :) Jak dostanę NIP to zaczynam drugą robotę (teraz już dobrze płatną) i mogę jeszcze bardziej doinwestować w moją piękną 155. Warto, bo frajda z jazdy jest (zakręty coraz szybciej - ostatnio 90* przy 130km/h bez żadnej pod- i nadsterowności :jupi: ).

Normalne w autach, a Wy zaraz wyśmiewacie

W normalnych autach to się wymienia olej, płyny, tarcze+klocki, wydech, tłumik, akumulator :menda::P

No ale Alfa to Alfa :D:wariat:

Edytowane przez mICh@eL

700zł poszło na:

2x Olej Castrol 15W40 (masz olej na swojej liście)

Płyn chłodniczy

Płyn hamulcowy

Zestaw kluczy, trójkąt ostrzegawczy, gaśnica

Tarcze tył + klocki

Klocki przód

Końcówka drążka kierowniczego (tamta była luźna, teraz lepiej się prowadzi)

Oprawa bezpiecznika + bezpiecznik do subwoofera

Zapłata dla mechanika za spawanie wydechu + wymiana klocków, tarcz, końcówki drążka, oleju

Nadal Alfa to Alfa? :)

Około 320k km ma przejechane (był wymieniany licznik, więc teraz pokazuje mi tylko 168k, ale poprzedni własciciel twierdzi, że przed wymianą było około 160k km, czyli łącznie 320k), z czego połowa na LPG, więc Panowie - ino super auto się trzyma! Przetarty kabelek w takim przebiegu to jest norma!

się przetarł kabelek i popsuł przełącznik

Przekaźnik łosiu, nawet tego nie rozróżniasz :P

Co do drzwi - jak wyżej - auto ma ponad 300k przebiegu i elektryka po takim czasie (np. podnośniki szyb) na bank będą do wymiany lub regeneracji.

MJ, wielka wyprz bedzie, ale na kasę na inny cel (nie wszystko dla mnie pójdzie). Poza tym - u mnie wyprz jest zawsze przeca %-)

Edytowane przez koziro

przecież sam chcesz kupić Modu

Chwilowo nie widzę sensu, 850W i tak jest na wyrost, modu nie ma 8 PEG'ów, a poza tym co ja zrobię z obecnym NAXn'em :P

@MJ

Zeratul chyba strzelił focha za tego bana... co z nim robimy :?::D:wariat:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...