Skocz do zawartości

"Karczma Pod Rozpalonym Radiatorem" otwarta 22:00-6:00

Recommended Posts

A ja dopiero wracam, niech będzie pochwalony na wieki wieków. Wróciłem z pasterki i polutowałem socket, ale niestety Himuro nie chce ruszyć cepa na 2200MHz, a więc Ubuntu dalej będzie mi muliło razem z 9200SE. Jak myślicie, zakup PC IBM'a w komisie ma sens? Oby to było na P4, bo semp jest za wolny.

Siema ;)

Tylko pytanie czy taki P4 uciągnie mi linuxa? Niestety Athlon XP kręcony do 2000MHz, a raczej sempron kompletnie nie daje rady. W idle obciążenie na poziomie 40%, compiz sucks na tym złomie. Nie mam innego kompa, a ubuntu jest bardzo wygodne. Przynajmniej dla mnie. Zobaczę co uda mi się załatwić po nowym roku. Mam dwa komisy u siebie we wrocku więc coś na pewno się znajdzie.

Pozdro :)

W razie czego to do takiego della zamiast integry intela mogę dać 9200SE. Jest dobra tylko niestety linuksowe systemu bardziej wolą używać procka do efektów graficznych. Może źle działa, bo sempek ukruszony rdzeń ma? ;)

ubuntu laguje tak troche na p4 2,8ghz.bez HT.co paredziesiat sekund przycina kursor bo mialem przyjemnosc odpalić. byś musiał mieć jakiś dwurdzeniowy żeby to w miare płynnie chodziło.bo jak mówisz taki system obciąża procka przez to że jest odpalony na 50%.Pozdrawiam sory za błędy ,nie chce mi sie poprawiać ide spać, cya wam.

To co dać sobie z takim pecetem spokój? Sam mam mobo pod 775 w pudełku z obsługą DDR3, więc ewentualnie zakup C2D za 120zł wchodzi w grę, do tego zasilacz(pewnie jakiś no-name :) ), chłodzenie spire'a za 20zł, i ram i mam całkiem przyjemnego PC do tegoż systemu. Na gwarę pojechał sypiący artami 8500GT(gwara gigusia na 3 lata :) ), więc prawdopodobnie dostanę coś typu GT220. Pomyślę, bo w sumie takiego blaszaka dell'a mógłbym dać pod wnękę na monitor na biurku i byłoby wygodniej. Ale skoro to ma mi ciąć tak samo jak na Sępie to trudno. Wolałbym kupić za te 200zł dell'a. Bo są na alledrogo naprawdę tanio modele z mobo na 945/915 i cpu na 775 wraz z PCI-E x16 co pozwoliłoby mieć ze dwa systemy(winde i linuxa). Zresztą z pewnością na kartach pod PCI-E nie będę miał problemów ze sterami, bo 9200SE to już artefakt z ery średniowiecza i jego support przez GNOME'a jest znikomy. Z tego co widziałem to ludzie działali na Ubuntu mając 1-rdzeniowca tyle, że posiadali GPU nV. Compiz działał dobrze, a CPU tak nie zmulało. Mój kolega miał A64 1.8GHz i 9550 ATi i mu działało świetnie. Może to jednak wina wciąż badziewnej grafiki, a sam aXP nie jest w stanie zapewnić takiej mocy przeliczeniowej jak P4@2.8 bądź A64. W końcu K7 to relikwia i na XP to dobrze działało. Ubuntu to inny świat no i muszę doliczyć wysoką rozdziałkę(1680x1050).

Ja zawijam w kimę i raczej wątpię, aby ktoś tu przyszedł więc zamknę, żeby pijacy się nie dostali.

Peace ;)

A mi Galaxy S padł po aktualizacji do 2.2.1 :) . Tryb download mode nie działa a sticker jedynie w Polsce kupię(chwała Ci Boże, że za parę dni jadę do Polski). Wtedy będę mógł dać restarta i będzie normalnie działał :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...