matej 63 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Zapomniałem jaki ten browar jest pysznyWolę Perłę (szczególnie Extra Strong) Chyba najlepsze mocne piwo jakie do tej pory piłem Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 @F zazdroszczę - dawno zwierzyńca nie piłem Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Widzę matej, że Ty też niedaleko w miarę pomieszkujesz zeratul wczoraj proponował wyskok na browca. Może jakiś mini zlot z okolic? Wiem, że jeszcze xpris u mnie w mieścinie mieszka... E: @B Mogę Ci wysłać puszeczkę zapakuję ją solidnie, ino nie obiecuje, że dotrze niezbełtana Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Dzięki, ale nie pijam z puszek W PL czeka na mnie krata piwa z Ukrainy Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Właśnie a propo puszek, to szukałem Zwierzyńca w butelce w tym PSSie ale nie było Następnym razem zwiedzę jakiś Carrefour czy inny L'eclerc... Krata powiadasz? Teraz to ja zazdroszczę Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Czy jest czego zazdrościć to się okaże po spróbowaniu. W każdym razie to ostatnia krata - potem będzie własna produkcja. Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Hmm... Łatwo tak samemu sobie browca upędzić? Wino zdarzyło mi się tworzyć metodą chałupniczą ale browar to coś nowego Link to post Share on other sites
KuliG 1 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 http://img834.imageshack.us/i/kat.png/ Mały ownejdż Browar domowy? Powodzenia :tajniak: Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Cokolwiek to jest. @F, banalnie. Trudno zrobić dobre wino. Trzeba mieć dobry moszcz etc. Z browarem sprawa jest prosta. Kupujesz słód, drożdże i chmiel. Podgrzewasz wodę ze słodem do odpowiednich temperatur w garze. Potem oddzielasz wodę od słodu (filtracja) i gotujesz ją z chmielem. Następnie do fermentatora. Jak się piwo zrobi rozlewasz do butelek, dodajesz cukru i butelkujesz. Tyle Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Cokolwiek to jest.Dokładnie... Ni w ząb nie kumam ówczesnych trendów... Wyjaśnisz o co chodzi w tym obrazku? E: @B W teorii nie wygląda to na bardzo skomplikowany proces Kiedyś na pewno spróbuję!!! Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Jedynym problemem jest dezynfekcja - wszystkie garnki rurki i łyżki muszą być zdezynfekowane. Republika unpluggend @tvp kutura. Miodzio Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Nie mam tej stacji. W ogóle w sumie nie oglądam telewizji... IMO tam nie ma nic ciekawego. Chociaż pewnie inaczej bym gadał gdybym miał kilkaset kanałów do wyboru Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Ja oglądam, bo to jedyny kontakt z j. polskim mam tylko kulturę i polonię E:@F, Składniki na 20l browara kosztują od 25 do 65 zł. Przeciętnie 35. Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Pędziłeś już kiedyś czy to będzie debiut? Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Pędziłeś już kiedyś czy to będzie debiut?To Ty nie wiesz o tym lesie?! Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Byłem przy pędzeniu, ale samemu to będzie mój debiut. Cały browarek jest jeszcze nieużywany;) Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Pędziłeś już kiedyś czy to będzie debiut?To Ty nie wiesz o tym lesie?! Tym co spłonął? @B Będziesz musiał koniecznie podzielić się wrażeniami! Mało tego - proponuję zrobić mini - recenzję okraszoną ogromną ilością zdjęć! Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Na pewno zamieszczą na portalu To niestety pracochłonna zabawa. Utrzymywanie kilkunastu litrów cieczy w stałej temperaturze nie jest łatwe Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Rozumiem, że żaden termostat nie wchodzi w grę? Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Oczywiście, że wchodzi. Sam mógłbym zbudować, programowalny z LCD etc. Problem polega na sterowaniu temperaturą. Mam kuchenkę gazową i musiałbym jakiś zawór elektroniczny dostać. Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Dasz radę! Głęboko wierzę w polski szósty zmysł alkoholowy! Spadam spać bo jutro wczesna pobudka. Dobrej nocy Wszystkim!!! Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 siemka ludzie, zapraszam jak zwykle spóźniony zrywam się na MW2, będę koło 2:00 pozdrawiam P.S. @Flaqs kiedy idziem na "kufelka" bo widzę, że niedaleko mnie zamieszkujesz Link to post Share on other sites
quot22 0 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam wszystkich "Nocnych Marków" ;D Ja też będę przesiadywał w tej pięknej karczmie zagłębiając się w kodzie i popijając... no niestety tylko herbatę Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 TO ja już się pożegnam. Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Idę spać.Dobranoc Link to post Share on other sites
Recommended Posts