dark_luke 5 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada (edytowane) Witam Nie mogę kontynuować wątku o Arc 770. Chodzi o wymiana i3-12100F tylko na co ? Płyta ASUS PRIME B660-PLUS DDR4 Karta Intel Arc 770 16GB. Pamięci DDR4 2x32GB 3200MHz. Tak informacja o płycie ze sklepu X gdzie została kupiona. "Maksymalne dopuszczalne obciążenie sekcji zasilania (więcej=lepiej) 110 W" Chodzi mi po głowie i5-14400F. Tak jak pisałem w innym wątku czy integra coś daje jak mamy Arc 770 takie coś Intel® Deep Link Technology. A może i5‑12600K ? A nawet i5‑14600KF. Czy sekcja zasilania płyty wytrzyma ? Edytowane 20 Listopada przez dark_luke Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada 14600k w grach spokojnie utrzyma. Nie masz tam wiecej jak 100w poboru: Ten deep link daje stream assist, streamujesz coś na kompie? Cytuj Link to post Share on other sites
dark_luke 5 Napisano 20 Listopada Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 5 minut temu, wrobel_krk napisał: 14600k w grach spokojnie utrzyma. Nie masz tam wiecej jak 100w poboru: Ten deep link daje stream assist, streamujesz coś na kompie? Nie ale deep link miał coś dawać w grach ale to tylko informacja na ich stronie. Jestem ciekaw takich technologii ale widzę że nikt tego nie używa. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada W grach jest stream assist i tyle. Nie streamujesz gier nie potrzebujesz. I tak zakładam ze mało co daje:) Cytat Stream Assist Game and stream uninterrupted by offloading streaming workloads from dedicated graphics to integrated graphics found on select Intel Core processors. Laptops with Intel® Arc™ Graphics: Yes Laptops with Intel® Iris® Xe MAX: Yes Desktops with Intel® Arc™ Graphics1: Yes, when paired with 12th Gen Intel® Core™ Processors with integrated graphics, or newer Supported apps and games: Streaming Apps Intel Arc Control Open Broadcaster Software (OBS) Xsplit AVerMedia CamEngine Games with Auto Game Highlights: CrossFire Counter Strike: Global Offensive DOTA 2 Fortnite League of Legends Naraka Bladepoint Rainbow Six Siege Overwatch PlayerUnknown’s Battlegrounds World of Tanks How to enable: Automatically enabled on all systems with Intel Arc graphics. https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/adaptix/deep-link-support.html#multiasset_copy_copy Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada Czyli musi być nowy CPU? Cytuj Link to post Share on other sites
dark_luke 5 Napisano 20 Listopada Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada Widzę że I3 już nie domaga. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada Pytam czy reflektujesz używki z gw? Cytuj Link to post Share on other sites
dark_luke 5 Napisano 20 Listopada Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada Ja i tak pewnie nie kupie w Polsce. Jeśli o to chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada No to tym bardziej, Alder używany jest śmiesznie tani w De, Uk czy Se... Cytuj Link to post Share on other sites
dark_luke 5 Napisano 20 Listopada Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada Ale nie w Cz. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada Normiecki Amazon bez problemu wysyła do Czech. Cytuj Link to post Share on other sites
dark_luke 5 Napisano Czwartek o 06:37 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 06:37 Ale dalej nie wiem co lepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano Czwartek o 08:47 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:47 Lepsza tania używka - ja się nie boje używek CPU z gwarancją - dysków np bym nie kupił, ale RAM, CPU itd to najpewniejsze jako używki, jak chcesz nówka moim zdaniem lepszy 14600kf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dark_luke 5 Napisano Czwartek o 08:51 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 08:51 3 minuty temu, wrobel_krk napisał: Lepsza tania używka - ja się nie boje używek CPU z gwarancją - dysków np bym nie kupił, ale RAM, CPU itd to najpewniejsze jako używki, jak chcesz nówka moim zdaniem lepszy 14600kf I5-12600k ? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano Czwartek o 09:23 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:23 Wołałbym 12700k/kf do gier nie ma się co bać sekcji na tej płycie , 12600k/kf Załeży też od ceny za 12600kf dałbym koło 500zł, 12700kf koło 700zł Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano Czwartek o 17:03 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:03 Ja w większości gier nie widziałem żadnej różnicy między 12600k a 12700k. A te 200 PLN więcej da jakby kupił ram 4000 CL14 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts