PaxiFixi 4 Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada Cześć, Potrzebuję porady. Mój teściu, fan WOTA, potrzebuje lepszego sprzętu, bo jego stary laptop ledwo daje radę, a i słaby wzrok na małym ekranie to marne połączenie. Mam trochę starych gratów, to mu ogarnę blaszaka. Poniżej info co mam. Muszę zakupić kartę graficzną i kartę sieciową, bo nie będzie możliwości podłączyć pc po kablu. Na kartę budżet jakieś 500-600zł, oczywiście używana i na kartę sieciową pewnie ze 100 zł. Myślałem o jakimś używanym Radeonie 6600 / GTX 1070. Do wyboru mam dwa monitory, jeden FullHD, albo drugi 1440p. Będę polował oczywiście na jakieś okazje, nie mam noża na gardle, nie muszę tego robić na już. WOT, to będzie najbardziej wymagające co ten komputer ma robić, nic więcej. cpu i5-8600 + 2 wieżowe chłodzenie od SPC ram 4x4gb DDR4 2400 GR mobo msi b360 plus gaming dysk m2 512 ADATA xpg psu BQ 650W certyfikat 80 gold monitor 27" fullHD 75hz monitor 27" 1440p 75hz Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada Bierz Radeona 6600. Z Bożą pomocą kupisz sztukę, która ma jeszcze kilka(naście) miesięcy gwarancji. GTX 1070 to już staroć, może paść w każdej chwili. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PaxiFixi 4 Napisano 7 Listopada Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada A spiąć to z monitorem 1080p, czy bez problemu da radę w 1440p? Te 75fps to myślę że spokojnie uciągnie w 1440p. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada Do World of Tanks możesz śmiało dawać 1440p. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts