CjFalcon 70 Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada (edytowane) Strzała, obecny piec w sygnaturze (przez chwilę miałem 11600 ale padł szybko i wróciłem do starego 11400F). Sprawa wygląda następująco - myślę o konkretnym upgrade całej platformy na AM5 + GPU, zawsze aktualizowałem kompa powoli, pojedynczymi częściami ale czas zrobić coś porządnie. Myślę nad takim zestawem: Ryzen 7 7700 (z X lub bez) Mobas B650 + 32GB (2x16) RAM 6000/30 RX 7800 XT nie podaję konkretnych modeli, bo to jeszcze do rozpatrzenia - chodzi o ogół - to wszystko oscyluje w granicach +/- 4400 - 4800 zł. Komp służy do rozrywki i lajtowego grania, żadnego profesjonalnego zastosowania. Czy taka modernizacja jest "OK"? Czy ma sens i wszystko ze sobą współgra? To wszystko podpięte pod monitor 24" 1080p 165Hz - wiem, overkill dla niego ale ma niecałe 2 lata, odpowiada mi pod każdym względem i nie widzi mi się specjalnie go zmieniać. Jeszcze kwestia zasilacza - wg przeróżnych konfiguratorów 650W powinno podołać ale mimo wszystko dla świętego spokoju na 99% dorzucę 750W w ATX-ie 3.0. Edytowane 6 Listopada przez CjFalcon Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Dopłacać do 7700X nie ma sensu bo to i tak praktycznie ta sama wydajność a temperatury z czapy. Za 4700 z 7900 GRE https://proline.pl/koszyk/1a1be00f Mocniejszy zasilacz do takiego konfigu nie jest konieczny. Gorzej z obudową, ile masz tam wentyli? Z zasilaczem jak już to bym polował na promowe bo teraz nie ma nic ciekawego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts