sencord 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam, mam otóż problem z wyborem 570, a właściwie 2x 570 pod SLi. Planowałem zakupić http://www.morele.ne...-1280md5-375755, ale zajmuje ona aż 3 loty. Przy płycie głównej, Asus Sabertooth wydaje mi się, że 2 takie karty będą za blisko siebie i w efekcie się usmażą. Czy mam racje? Jeśli tak to może wymienić płytę główna na jakąś inną?( z większą ilością slotów) Pomyślałem, że może wymienić na jakiąś z niereferencyjnym chłodzeniem zajmującą 2 sloty lecz nie mam pojęcia na jaką. Proszę o pomoc. Planowana obudowa to Coolmaster HAF-X. Cytuj Link to post Share on other sites
The_White 12 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Dobre chłodzenia niereferencyjne? MSI Twin Frozr II lub Windforce 3X Gigusia Cytuj Link to post Share on other sites
sencord 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 A te karty ile slotów zajmują? I czy mam racje co do gtx570 Asusa? Cytuj Link to post Share on other sites
bart0ssy 1 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Windforce 3X od Gigabyte będzie dobrym wyborem. EDIT: Z tego co mi wiadomo karty są dwuslotowe. Co do Asusów to nie powiem ci ze stuprocentową pewnością, bo nie miałem do czynienia z taką konfiguracją w SLI, aczkolwiek wątpię by były jakieś wielkie problemy z temperaturą. Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez bart0ssy Cytuj Link to post Share on other sites
The_White 12 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Z tego co wiem to do GTX'a 570 to tylko ASUS ma 3 slotowe chłodzenie A wszystkie Gigabyte, Msi itd. mają 2 sloty. Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez The_White Cytuj Link to post Share on other sites
Soldier 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Polecam Gainward gtx 570 glh Cytuj Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Najlepiej Gigabyte windforce 3 ;p ja mam GTX 470 SOC windforce 3 i jest ok ;d Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 MSI Twin Frozr III Najlepsze !! Cytuj Link to post Share on other sites
The_White 12 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Owszem.. ale GTX'y 570 mają problemy w tej wersji. @down Mój post był odpowiedzią na post pana co proponował MSI Twin Frozr III. @CZYrO Owszem chodzi o artefakty.. aczkolwiek, to sam tego nie uświadczyłem bo nie mam GTX'a 570 Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez The_White 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CZYrO 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 A mianowicie które GTX 570 lub której firmy mają problemy ?? Cytuj Link to post Share on other sites
sencord 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak na marginesie oglądałem filmik z HAF-X i zauważyłem, że gościu ma jakby 4 grafiki jedna pod 2! I chyba mu się nie smażą, a gościu nie wygląda na takiego co się na komputerach nie zna. Czy to znaczy, że mógłbym wcisnąć 2 Gtx 570 Asus DCII??? Film: http://tnij.org/m7as Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez sencord Cytuj Link to post Share on other sites
bart0ssy 1 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Ja już napisałem wcześniej, że moim zdaniem nie będzie problemu z temperaturą. Cytuj Link to post Share on other sites
CZYrO 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) On ma tam spory wentylator z przodu ... ale ... jak już to 2-way SLI albo jedna dobra grafika. Nie jestem pewien czy do grania potrzeba więcej no chyba że na wielu monitorach będziemy pracować/grać. Gdzieś widziałem test chłodzenia od ASUSa i Gigabyte oraz MSI. Zaraz poszukam. @The_White Możesz powiedzieć jakie mianowicie problemy maja MSI TF III ?? Czytałem a właściwie oglądałem 2 filmiki że pojawiają się artefakty i najrozsądniejszym rozwiązaniem jest wymiana na inny egzemplarz. Pytam bo właśnie zamówiłem tą kartę (MSI TW III) i chciałbym wiedzieć co powinienem sprawdzić jak do mnie przyjdzie by ewentualnie (odpukać) reklamować. Edit1: Testy temperatur ASUS GTX 570 DC II oraz MSI HD6950 TF III http://www.overclockersclub.com/reviews/msi_r6950_twin_frozeriii_power_edition/15.htm http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_gtx570_directcu2/15.htm Niestety nie podane jest dokładnie z jakimi kartami zostały wykonane testy porównawcze. @down Porównaj obie karty w wydajności i zdecydujesz która wybrać. Co do SLI ... jak obawiasz się że będzie zbyt mało miejsca to można poszukać innej płyty (3x(4x)PCI-E) ewentualnie. Lecz to zwiększa koszta oraz możliwe jest że będą gorsze mnożniki na którymś PCI-E. Co do odgłosu coolingu ... nie wydaje mi się by mała przestrzeń pomiędzy kartami aż tak wpływała na rozchodzenie się fal dźwiękowych lecz wpływała na wydajność. To trzeba przemysleć i może wystarczy dodatkowy wentylator z przodu. Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez CZYrO Cytuj Link to post Share on other sites
sencord 0 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Ale raczej jak tak dam karty 2 koło siebie to będzie z jednej wzmożony odgłos coolingu:/ Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez sencord Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts