Krzyzak 131 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Czołem koledzy! Stało się prawdopodobnie... 2080 ti po 5 latach wyzionęła ducha. Użytkowana była sporadycznie, ale jednak. Objawy: - Pierwszy raz artefakty na monitorze różnego typu; - Kod 43 - Instalacja nowych driverów pomogła i aktualnie nie ma artefaktów ani kodu 43, ale nie przechodzi żadnego testu graficznego (program się wywala) a podczas włączania gry Black Myth Wukong przy kompilacji shaderów wywala directx. Karta padła? Jak jeszcze można przetestować kartę? PS: Podczas pisania tego posta pojawiły się dziwne artefakty na sekundę jakby białe duszki i ekran się wyłączył a za parę sekund włączył. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października (edytowane) 8 minut temu, Krzyzak napisał: Kod 43 Jakby był to RIP Nie wiem zegary gpu jak wywala mniejsze albo ram cpu Zasilacz tez do sprawdzenia czy nie napuchnięty bo smok Edytowane 3 Października przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzyzak 131 Napisano 3 Października Autor Udostępnij Napisano 3 Października Zasilacz to Seasonic Prime Ultra 850W 80 Plus Titanium także go bym raczej pominął. Zwłaszcza, że przez te 5 lat komputer nie był jakoś specjalnie eksploatowany. 80% czasu chodził w IDLE, ale kto wie! Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października (edytowane) To masz occt ,przetestuj cpu ram i psu a valley benchmark gpu najlepiej w dsr Edytowane 3 Października przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2784 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Moja 2080Ti od Zotaca też dała podobne objawy jak oddałem ją na rękojmie w Xkom. Oddali kasę, więc niestety ale raczej KO. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzyzak 131 Napisano 3 Października Autor Udostępnij Napisano 3 Października Podłączyłem starą GTX 1070 i komputer działa bez zarzutu. Żadnych problemów. Testy obciążeniowe przechodzi. Jestem trochę zawiedziony. Karta przez swoje życie przepracowała bardzo mało i jeżeli już to raczej rzadko kiedy na 100% swoich możliwości. Dodatkowo miała lekkie UV i się nie grzała. No nic, trzeba myśleć nad jakimś następca. Dziękuję joker za informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts