piwniczak5000 6 Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Od jakiegoś czasu mam problem z akomodacją oczu. Nie chcę wchodzić w medyczne szczegóły, napiszę tylko, że tak - mam oddzielne (słabsze) okulary do komputera i problem nadal występuje. Tak - temat był badany i konsultowany przez 2-3 specjalistów. Codzienna praca na PC zbyt zaciska mi soczewki oczu / soczewki oczu zbyt wolno się rozluźniają co skutkuje słabą jakością widzenia w drugiej połowie dnia, głównie wieczorem. Chodzi o to, żeby ekran znajdował się dalej od oczu niż klasyczny monitor PC. W związku z tym zastanawiam się: 1. Czy praca zdalna przy użyciu TV lub projektora ma w ogóle sens? Nie jest to programowanie ani Excel, powiedzmy, że "ogólna praca biurowa" (czytanie i pisanie dokumentów, spotkania online, konsultowanie rozwiązań itp.) 2. Czy poza TV lub projektorem przychodzą Wam do głowy jeszcze jakieś inne opcje jako alternatywa dla monitora? (jeśli chodzi o projektory to widzę, że problemem może być żywotność lampy - TV pewnie pociągnie dłużej?) 3. Na jakie parametry TV/projektora/inne zwracać uwagę pod moje potrzeby? (przykładowo: czy lepiej celować w 65" 4k czy 50" 8k?) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts