Parker 202 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Witam , zakupiłem na allegro lokalnie kartę graficzną GTX 960 2GB i mam problem gdyż brak obrazu całkowicie , próbowałem zarówno po DVI jak i HDMI i nic , więc w biosie włączyłem by zintegrowana karta mogła chodzić z dedykowaną i podłączając do zintegrowanej karty monitor w menadżerze urządzeń kartę widzi i pokazuję że "to urządzenie działa poprawnie" jak myślicie czy karta najpewniej szrot ? dodam że próbowałem kilka razy resetować bios , kilka razy wkładać do wejścia PCI express Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września A do piekarnika wsadzałeś? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września Nie , nie wsadzałem do piekarnika Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września No to jak to nie podziała to pisz do alegro że Ci trupa ktoś sprzedał. Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września Kurka stopka to czyli jutro postaram się jeszcze przetestować w innym PC jeśli dalej będzie czarny ekran to chyba jedyna słuszna droga to dyskusja na allegro i próba zwrotu bo ewidentnie sprzęt zdechnięty , a człowiek po 11 latach chciał sobie trochę przyśpieszyć kompika by pograć w CS2 a tu takie cyrki Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września 2 godziny temu, Parker napisał: więc w biosie włączyłem by zintegrowana karta mogła chodzić z dedykowaną i podłączając do zintegrowanej karty monitor To przestaw w biosie na dedyka i kabel do niego Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września Ale ja próbowałem zarówno w biosie ustawić na PEG i wtedy uruchomić komputer , później zmieniłem na IGD i multi Gpu by zajrzeć z ciekawości w menadżer urządzeń czy widzi tą GTX960 i normalnie ją widzi to jakby karta była uwalona to by ją tam normalnie też widziało ? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września To przestaw w biosie z CSM na UEFI albo na odwrót 1 minutę temu, Parker napisał: to by ją tam normalnie też widziało ? Nie w tym wypadku Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września Mógłby kierownik mi wytłumaczyć o tym CSM o co chodzi , wiem że w bios mogę ustawić rozruch UEFI lub UEFI + Legacy ale o CSM to pierwsze słyszę Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września 2 minuty temu, Parker napisał: UEFI lub UEFI + Legacy to pozmieniaj miedzy tym 1 hdmi masz tylko ? Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września na tej karcie mam 1 display port 1 hdmi i 2 rózne dvi , próbowałem jednym dvi i jednym hdmi , monitor mam co prawda dość wiekowy ale 2 porty hdmi i próbowałem także pod nowszy telewizor 4k podłączać Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Jeszcze na końcu mozesz sobie zainstalowa cakiś nowszy bios do tej karty Model gpu ,mobo? Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września (edytowane) W sensie jak zainstalwoać nowszy bios do tej karty ? bo jeśli chodzi o bios mojej płyty głównej to mam najnowszy Mobo jak w sygnaturze MSI B85-G43 karta graficzna GV-N960IXOC-2GD Edytowane 20 Września przez Parker Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września I znowu gigaqbyte ,tam na mawellu to były jazdy z wersjami ,biosami,Musisz sobie odkopać z google co i jak https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=&manufacturer=Gigabyte&model=GTX+960&version=&interface=&memType=&memSize=2048&since= Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września obecnie mam wersje biosu na karcie 84 06.0d.00.6e czyli wychodzi z tej strony że najnowsza to 84.06.32.00.05 , tylko czy ciężko to sflashować ? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Nie benchmark.pl/topic/177840-jak-flaszowac-karty-maxwell-gtx-970980-–-poradnik/ Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września BIOS wgrany najnowszy do karty , poprawy nie widać Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września skad wiesz ze wgrany.... Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Zanim oddasz kartę to sprawdź ja jeszcze w innym kompie. Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 21 Września Autor Udostępnij Napisano 21 Września (edytowane) 7 godzin temu, janek20 napisał: skad wiesz ze wgrany.... W gpu-z pokazuje wersje biosu karty to chyba faktycznie zostało mi już tylko sprawdzić w innym komputerze a że praktycznie wszyscy teraz siedzą na laptopach nie jest to takie łatwe zadanie , bo ja na tej płycie nigdy nie miałem zewnętrznej karty graficznej to może coś ze złączem PCi czy płyta główna być ale chyba to już mniejsze szanse Dobra Panowie sprawa ma się tak , karta niby sprawna ale wejścia na karcie już nie do końca , byłem u znajomego i sprawdzaliśmy wszystkie porty i karta daje tylko obraz na displayport, jak myślicie przejściówka display port na hdmi załatwi sprawę czy zwracać sprzęt Edytowane 21 Września przez Parker Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Pewnie załatwi,równie dobrze mozesz też polatać polatać po biosach innych producentów na próbe np msi gaming Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 21 Września Autor Udostępnij Napisano 21 Września Dobra dogadałem się ze sprzedającym że zwracam kartę z racji niedziałającej większości portów , więc jaką polecacie czy lepiej uderzać w serię gtx 1xxx czy może rx 4xx Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1435 Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września A jaki masz budżet na GPU? Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 22 Września Autor Udostępnij Napisano 22 Września Budżet to najlepiej 150złociszy z racji że to 11 letni zestaw wiadomo parę złotówek więcej mogę dołożyć , widziałem że w tym budżecie lub dokładając parę złoty rx570 i gtx 1060 3gb można dostać więc to pewnie tak czy siak maksymalne karty które wykorzystała by mój procesor Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września W dniu 20.09.2024 o 18:42, Parker napisał: trochę przyśpieszyć kompika by pograć w CS2 Obecny procesor to slabizna i bedzie waskim gardlem dla kazdej karty grafcznej z wymienionych. Na Twoim miejscu zamowilbym Xeon E3 1270v3 z Aliexpress. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts