AvIataN 12 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Witam, od jakigoś czasu nieregularnie wyskakują mi bluscreeny glownie siedze ostatnimi czasami tylko na przeglądarce, jakis YT, przeglądanie itp. ( OPERA ). Nic nie było modyfikowane ani zmieniane w tym czasie od kiedy zaczely pojawiac sie BSOD'y. Czasami wyskoczy co dwa 2 dni pojedynczy, za nastepne pare dni niemal 2 w krotkim odstepie... Te OC co mam zrobione to smigaly od 2/3 lat beż zadnych BSOD'ów.... Robilem juz reinstalke na nowo wszystkich aktualizacji WIndowsowych czy wszystkich wszelakich sterow, skanowania antymalware, antywirusowane itd. ale problem nadal pojawaia sie losowo srednio co dwa dni. Dołaczam wszystkie minidump'y ( cześc w trakcie czyszczenia usuneła się )i raport z HWiNFO. Po tych ostatnich czyszczenaich, skanowaniach itd wyskakiwal juz tylko BSOD : KERNEL SECURITY CHECK FAILURE ( ostatnio 3.09 po 14 ) Prosze o pomoc i jakies wskazówki. minidumpy i BSOD'y https://www.easypaste.org/file/e0IVzmxq/DUMPY.i.BSODY.rar?lang=pl HWiNFO raport.rar dwa ostatnie BSODY: 02.09 i 03.09 AKTU : wlasnie podczas pisania wyskoczyl BDOS ten sam KMODE_EXCEPTION... z tym samym źródłem prblemu... tym razem sam sie PC zrestartował, wczesniej musialem recznie. Cos w ogole jest namieszane, bo teraz nawet nie mogłem postu dodac przez osatnie dni, bo wyskakuje "ERR_CONNECTION_RESET" teraz jakos o dziwo poszlo, ale dodajac dwa osobne posty. dozucam od razu aktualizacje z ostatni BSODAMI, minidump i HWINFO REPORT 20 minut temu znow wywaliło KMODE_EXCEPTIO.... (to co na zdjęciu ) po 2 dniach wczesniej wszystko dzialalo NOWE RAPORTY.rar Cos w ogole jest namieszane, bo teraz nawet nie mogłem postu dodac przez osatnie dni, bo wyskakuje "ERR_CONNECTION_RESET" teraz jakos o dziwo poszlo, ale dodajac dwa osobne posty. dozucam od razu aktualizacje z ostatni BSODAMI, minidump i HWINFO REPORT 20 minut temu znow wywaliło KMODE_EXCEPTIO.... (to co na zdjęciu ) po 2 dniach wczesniej wszystko dzialalo NOWE RAPORTY.rar AKTU#2 jak dam edycje to nie nie wysyla mi postu tylko do razu: ( chcac dodac screen jak to wygłąda ) wywalilo ERR_CONNECTION_RESET bez screena post poszedl musze stworzyc nowy post, ktory sie laczy zebym mogł w ogole co kolwiek napisac na forum, na innych przeglądarkach to samo, to cos u mnie czy z serwerami tutaj? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2182 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Jest coś takiego jak degradacja CPU jak Ci działało OC to mogło przestać. Zmniejsz taktowanie przy tym samym napięciu. Albo daj wszytko na stock i sprawdź czy dalej masz bsod 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2 godziny temu, wrobel_krk napisał: Jest coś takiego jak degradacja CPU jak Ci działało OC to mogło przestać. Zmniejsz taktowanie przy tym samym napięciu. Albo daj wszytko na stock i sprawdź czy dalej masz bsod Dałem wszystko na stock, zobaczymy jak będzie, dzisiaj po dwóch dniach wywaliło losowo, tylko apka Spotify grała i przeglądarka była włączona. Będę dawał znać. Gdyby ktoś miał jeszcze inne porady czy coś znalazł innego po raportach itp. itd. to chetnie sprawdze, dzieki! Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września 9 minut temu, AvIataN napisał: to chetnie sprawdze Moze pochwal sie co to za pc i zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września 32 minuty temu, janek20 napisał: Moze pochwal sie co to za pc i zasilacz? A wrzucałem HWINFO raport, ale ogolnie to: i5 3570k smigało teraz bez przerwy zmienne taktowanie do 4.3Gz wczesniej, 4.7 tez wyciagało, ale krotko miałem włączane, takie dwa profile zrobiłem. ( aktualnie stock do testów ) MSI Z77A GD55 Super Flower golder green 650W ( jak dobrze pamiętam ) GTX 1060 Aorus ( miałem tez go wykreconego, ale po tych BSODACH dałem stockowe zegary ) ale jak widac nadal są problemy HDD 3TB SSD 1TB ( Crucial ) - testowałem go, żadnych błędów, na diagnostyce pamieci Windowsa tez nic Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września 8 minut temu, AvIataN napisał: smigało teraz bez przerwy zmienne taktowanie do 4.3Gz jakie napiecie? ile ramu i w ilu kościach? Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września 13 minut temu, janek20 napisał: jakie napiecie? ile ramu i w ilu kościach? Automatyczne było, na tym profilu 1.6-4.3Ghz ale max jakos 1.15/17 jak dobrze pamiętam. RAMY DDR3 Kingston Hyper X Genesis 4x4Gb Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września 6 minut temu, AvIataN napisał: ale max jakos 1.15/17 Tutaj minimum 1.25V 10 minut temu, AvIataN napisał: DDR3 Kingston Hyper X Genesis 4x4Gb w nastepnym kroku wyjmij 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września 6 minut temu, janek20 napisał: Tutaj minimum 1.25V w nastepnym kroku wyjmij 2 Może rzeczywiście juz jaaks degradacja jest po tylu latach i juz teraz potrzebuje troche wiekszego napięcia, albo mniejszego taktowania w OC, póki co dałem stock jak nic nie wywali w przeciagu 3 dni to może, to byc przyczyna. ( wczesnmiej srednio co 2 dni wywalało ostatnio ten sam błąd ) ostatni raz dzisiaj przed 17. Chyba, że coś jest jeszcze jakos dadatkowo zawirusowane i ktos bedzie mogł prześwietlic logi i cos bardziej sprecyzować... PS. I nie wiem o co chodzi, ale jak teraz chcialem wrzucic skopiowane foto z tym BSODEM KMODE_.... to przeglądadarka wywala mi ERR_CONNECTION_RESET i nie czyta strony ani nic, screen wyzej, jakis cudem wczesniej dodało.... Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Ja miałem 3570K i by była pelna stabilność to potrzebowal 1.25V,sztuka przecietna ani dobra ani zla,do tego mialem go w single chanell Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września 22 minuty temu, janek20 napisał: Tutaj minimum 1.25V w nastepnym kroku wyjmij 2 Tak zrobie jak nadal będzie wywalac. A jak rozwiązac ten problem z tym ERR_CONNECTION_RESET na przeglądarce? 1 minutę temu, janek20 napisał: Ja miałem 3570K i by była pelna stabilność to potrzebowal 1.25V,sztuka przecietna ani dobra ani zla,do tego mialem go w single chanell Mi cały czas działało stabilnie z takim jak miałem ostatnie ponad 2 lata tak smigało wszedzie, Bentchmarki w grach wszedzie. 4,7 Ghz tez stabilnie chyba na 1.315 Teraz jakos dziwnie losowo wali bluescreenami co te kolo 2 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
andrei 794 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Hej ERR_CONNECTION_RESET to nie problem przeglądarki, tylko tego forum a właściciele mają to szeroko w du**e. Jedynie można linki wklejać, wtedy przechodzi. Na pierwszym zdjęciu co wysłałeś to widać że bsod pojawił się z powodu karty graficznej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września 37 minut temu, andrei napisał: Hej ERR_CONNECTION_RESET to nie problem przeglądarki, tylko tego forum a właściciele mają to szeroko w du**e. Jedynie można linki wklejać, wtedy przechodzi. Na pierwszym zdjęciu co wysłałeś to widać że bsod pojawił się z powodu karty graficznej. O to dobrze wiedzieć, dzieki! To masakra dzieki za info. No wlasnie nw wstepie od razu dałem ja na stock wersje bez OC,a le dalej wywałało... Hmm moze poorobic jakies testy pamieci GPU itp jaki polecacie program? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2182 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września (edytowane) Możesz spróbować obniżyc taktowanie vram w afterburnerze np dać -300 i/lub jeszcze UV zrobić dla tej karty. Temperatury karty masz jaki Pasta była kiedyś wymieniana? Edytowane 8 Września przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
AvIataN 12 Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września Godzinę temu, wrobel_krk napisał: Możesz spróbować obniżyc taktowanie vram w afterburnerze np dać -300 i/lub jeszcze UV zrobić dla tej karty. Temperatury karty masz jaki Pasta była kiedyś wymieniana? Bede testowal. Temperatury zawsze mialem dobre , obudowe mam też mega przewiewną Corsair z 200mm od boku procz mniejszych podstawowym wiatrakow. Aktualna temperatura 33 przy 30 stopnaich w domu. Z temparturami nawet przy max OC nigdy nie bylo problemow a nawet zawsze byl spory zapas nawet na ostrych benchmarkach... Na CPU ok 40 stopni. Pasta nie była nigdy wymieniana, jak składałem kompa to kupilem tylko lepsza na CPU i jak nalozylem. Na GPU nic nie zmienialem... Od wczoraj ok. 17 nie wyskoczyl zaden BSOD. Taktowanie na stocku CPU 1.6-3.8GHz: min- 0.888 | max- 1.080 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts