Skocz do zawartości

Monitor 165Hz i 7800xt = błędy w obrazie nawet w OS

Recommended Posts

Cześć, jak w tytule....komp nowy ,wczoraj złożony- R5 7600, 2x16 GB ram Lexar 6000 cl30, dysk Lexar 790NM ,zasilacz Seasonic Focus GX 750W ATX 3.0, Asrock 7800xt Challenger (miesięczna używka)

Problem wygląda tak ,że na integrze problemu brak lub jest kompletnie nie zauważalny a na 7800 jak wezmę 165Hz to problem jest już w Win11 np szybko ruszając okienkiem przy każdym detalu jest jakby poświata kolorowa, w grach dokładnie to samo- wygląda cos jakbym grał w stereoskopii ale tylko przy ruchu myszką na statycznym jest OK. Karta miesięczna używka kupiona przez OLX z przesyłką OLX i już zgłosiłem w zasadzie zwrot i wstrzymali płatność ale problem mnie zaciekawił bo nie jest to typowe uszkodzenie karty z artefaktami raczej jakby wina sterów a żonglerka nimi nic nie daje. W 60 Hz problemy w zasadzie nie widzą żadnego ale nie po to kupiłem monitor 165Hz by grać w 60. Miał ktoś podobne problemy ? bo nie wiem czy oddać ta kartę (kupiona za 1750zł) i brać  4070 czy jest na to jakieś rozwiązanie...

Nie mogę edytować więc odpowiadam...problem leżał w ustawieniu monitora Lenovo > Over Drive dałem na Off i wszystko OK. 

• Lubię to 1
W dniu 4.09.2024 o 18:06, janek20 napisał:

Możesz wkleić 2 zakładkę gpuz z odpalona przeglądarka oraz z odpalonym filmem z youtuba w wysokiej jakości ? Interesuje mnie pobór prądu 

Nie widzę w 2 zakładce (Mainboard) poboru prądu ale jak włączę nakładkę w AMD Adrenalin to oglądając film na YT w 4K Board Power to 43W

W dniu 4.09.2024 o 16:49, anikocio napisał:

problem leżał w ustawieniu monitora Lenovo > Over Drive dałem na Off i wszystko OK. 

Dokładnie to jest to. Lenovo, Benq, Samsung Fast Response... poświata na jasnym tle do puki się tego g$@na na wyłączy