Muszka11 0 Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Witam Serdecznie, mija trochę czasu bo z 8lat odkąd pierwszy raz udzieliłem się tu na forum z zapytaniem czy wszystko pasuje w zestawie który samodzielnie dobrałem, w tamtym czasie i5 6600k i 980ti, na przestrzeni lat buda dostała nowe bebechy bo wymagania rosły, jeszcze wtedy byłem w temacie sprzętu, a na ta chwile mam jakieś szczątkowe informacje o dramie z Intelem i po szybkim przejrzeniu polecanych zestawów Zacząłem od pewno czasu myśleć nad modernizacja komputera, w szczególności CPU+MOBO+RAM na ta chwile, w Planach będzie wymiana karty na przyszłą generacje Na ta chwile Posiadam Monitor LG 27GP850P 2k 165hz CPU: I7 8700k Delid wykręcony na sztywne 4.8ghz(słaba sztuka) Mobo: MSI Z370 GAMING PRO CARBON RAM: Crucial 3200Mhz 16giga Chłodzenie: Dark Rock 3 pro Karta: MSI RTX 2080 GAMING X czy tam Z Buda: Fractal Design R5, Wentylatory 5szt Silent wings 3,2 z przodu, dwa na dole, i jeden wyprowadzający z tylu HDD WD RED 1TB System SSD Crucial BX100 256giga jeśli mnie dobrze Pamięć nie myli SSD na Gry 500giga Crucial MX ale nie pamiętam dokładnego oznaczenia Zasilacz: EVGA 650P-650W Gry Raczej napisał bym ze wszystkie nowe, Ale głownie gram w gry pokroju competitive, które same w sobie nie są wymagające, ale na Horyzoncie mamy Nowego Stalkera do którego mam sentyment, jakiegoś CP2077 można by było znowu ograć, I gram w nieszczęsnego Escape from Tarkov, gdzie procek ma mega znaczenie i mówiąc szczerze działa to średnio , Dramatu nie ma ale wiadomo mogło by być lepiej, już nie będę wspominał o tym ze jest pracowane na tym kompie ale to raczej na kalkulatorze by się dało Z tego Co widziałem to polecany jest Procesor AMD 7800XD, do Tego 32gb Ramu, płyta nie mam pojęcia, nigdy nie miałem AMD z racji tego ze czasu mniej już niestety, nie chciał bym się szarpać z bawieniem się żeby to było stabilne. I tu zaczynają się Pytania 1. Czy zasilacz który już posiadam poradził by sobie z 7800XD, Wleci dopiero nowy razem z karta bo tu na pewno już nie da rady jeśli celujemy w Segment przynajmniej RTX5080 2. Chłodzenie przy czym tyczy się to tez budy, gdzie w obu przypadkach zwłaszcza budę chciał bym zostawić, ewentualnie jeśli nowe chłodzenie to jakie i jak zmieścić to tego piekarnika 3. Pytanie zahacza również o Chłodzenie i samego Procka, czy się grzeje i czy takiego procka się kreci, i jeśli tak czy się opłaca 4. I ostatnie pytanie bo raczej mi się nie spieszy z tym, a kompletnie nie jestem w temacie, czy cos nowego nie jest na Horyzoncie, jeśli tak to czemu by nie zaczekać, bo trochę mnie mrozi poprzednia sytuacja z Kupnem karty gdzie 3miesiace później wyszły wersje SUPER w tej samej cennie, mam nadzieje ze już takie sytuacje się nie zdążają Z góry dziękuje za rady Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts