air40 0 Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Witam, mam problem z moim PC. Odkąd zrobiłem upgrade niektórych podzespołów (cpu, gpu oraz ram) komputer zaczął się zawieszać. Początkowo myślałem, że to problem gpu i sterowników AMD, gdyż jak je odinstalowałem to pomagało, lecz nie mam ich i problem powrócił. Zawieszanie pojawia się dość często, trwa od kilku do kilkunastu sek. Czasem pojawiało się takie pikanie jakby z PC. Nawet jak minimalizuję okno zadania, to widać jakby to było takie opóźnione, rozmyte. Wcześniej tego problemu nie było. Gry normalnie działają bez problemu. Podaję dane kompa: CPU: Ryzen 5 5600 GPU: RX 5700 XT NITRO+ RAM: Crucial 32GB (2x16GB) 3600MHz CL16 Ballistix Black Płyta: MSI B450 TOMHAWX Zasilacz: Seasonic M12II 520W Win 11 Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Po tej zmianie procka może biosik zresetuj? Cytuj Link to post Share on other sites
Kisiel1314 155 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Po zmianie podzespołów trzeba wykonac format systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
arlid 1 Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Płyta główna jest ta sama? Odinstalowałeś wszystkie poprzednie sterowniki i zainstalowałeś odnośnie nowych podzespołów? Uruchamiałeś komputer w trybie awaryjnym? Występują te same objawy? Cytuj Link to post Share on other sites
xylom 24 Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września (edytowane) Spróbuj zainstalować win 11 ponownie, skoro gry działają normalnie, profil expo masz wczytany ?, bios najnowszy ?próbowałeś odpalić cinebenchr23? Edytowane 1 Września przez xylom Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts