Skocz do zawartości

Dobór płyty i CPU - pytania o Intel 14gen i ewentualną zamianę na AMD

Recommended Posts

1 godzinę temu, wrobel_krk napisał:

forum gdzie nie da się dodać zdjęć umrze

Da się, musisz wkleić zdjęcie w jakiś upload i wrzucić full BCC code wtedy łapie. 

1 godzinę temu, wrobel_krk napisał:

forum gdzie nie da się dodać zdjęć umrze

Da się, musisz wkleić zdjęcie w jakiś upload i wrzucić full BCC code wtedy łapie

12 godzin temu, pendzel_3 napisał:

potrafią siadać wentylatory czy pompy.

Właśnie też o powiedzmy specyfikę tego rozwiązania chodzi. Pompa (zakladam, że w związku z tmy jest wtyczka do jej napedznaia, bo to nie perpetum mobile) i sama konstrukcja, gdzie jest więcej elementów. 

A co sądzicie o zamawianiu podzespołów z Amazon (mam na myśli realizacje i sprzedaż przez Amazon)? Warto, jak to potem jest z gwarancjami? Tam czasem fajne promocje potrafią się trafić. 

RAM coś szczególnego do zwrócenia uwagi? Jak rozumiem taktowanie wyzsze+lepsze, CL niżej=lepiej? 

@Rebelminddodałem też Ramy, które podałeś na listę, może już nawet je zamówię. Coś trzeba już w tym tam cie działać. 

@joker5513a podasz jakieś tytuły, w które grasz? Wiem, że sporo zależy od karty graficznej, ale, ale przynajmniej iej w miarę ocenię sprawę. Właściwie już wysłałem pytania o ceny i dostępność, mam fajny lokalny sklep, gdzie robiłem sporo zakupów, więc może uda się trochę zejść z ceny. 

A znacie może jakaś stronę z wymiarami ksrt graficznych? Bo zastanawiam się, czy wejdzie mi na szerokość karta z tą wtyczką i złączem do obudowy (żeby nie przyciskać tego złącza bokiem, bo to raczej nie zalecane i nie najlepsze rozwiązanie). 

Panowie a widzę, że ta płyta ma 8x2PIN na zasilaniu, to rozumiem, ze takie kable będa ok: 2x kabel EPS (8-PIN na rozłączne 4+4-PIN)? Zasilacz, jaki mam kupiony okazyjnie to MSI MPG A1000G PCIE5 i zastanawiam się, czy nie muszę dokupić jakiegoś kabla od razu, żebym potem nie latał po sklepach.