krakow2000 9 Napisano 27 Sierpnia Udostępnij Napisano 27 Sierpnia W sumie nie wiedziałem który dział... Zwykle nakładam pastę zależnie od tego co mówi producent ALE ostatnio szukając pasty wyskoczyła mi jakaś i tak na instruktażowym filmiku używają jakiegoś "szkiełka" czy czegoś do "naciśnięcia" na pastę i jej rozprowadzenia... bardziej z ciekawości, to jest szkło, plexi, pokryte czymś jeszcze aby pasta nie przywarła?? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 27 Sierpnia Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Im mniej manipulacji tym lepiej wiec sobie daj spokój z tymi filmikami Cytuj Link to post Share on other sites
krakow2000 9 Napisano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Godzinę temu, janek20 napisał: Im mniej manipulacji tym lepiej wiec sobie daj spokój z tymi filmikami Ja i tak zrobię jak zawsze czyli szpatułka/patyczek aczkolwiek ciekaw jestem... Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 27 Sierpnia Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Ciekaw to mozesz być jak smar molibdenowy albo grafeony przenosi ciepło a nie szkiełka xd Cytuj Link to post Share on other sites
Kisiel1314 155 Napisano 27 Sierpnia Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Na ziarenko wystarczy lub na krzyz nie ma co kombinowac xd Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Ja zawsze robie X i małą kropeczkę na środku. Później jak demontuje chłodzenie zawsze cpu ładnie całe pokryte. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Szpatułka i jedziesz 100% pewnosci no tez zależy od konsystencji pasty Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Ja robiłem szpatułką tylko dlatego, że mi się nudziło. Tak to robię X albo kropkę i tyle w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września (edytowane) Powiem Wam, że wg mnie w zależności od pasty, tez wcześniej aplikowałem szpatułką, ale ostatnio używam tego xkomowego wyrobu "Conduct Extreme" (w moim odczuciu porównywalny parametrami albo nawet lepszy od niedźwiadka a do tego dobrze się starzeje), I jego nakładać szpatułką nie ma najmniejszego sensu, jest bardzo lepki i półpłynny, więcej by zostało na szpatułce niż na IHS. Natomiast są pasty o wiele gęstsze w konsystencji które lepiej dla pewności nałożyć po całości cienką warstwą, wiec to jak nakładać uzależniałbym od samej pasty a nie od jedynego prawilnego sposobu. Edytowane 3 Września przez pendzel_3 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września 12 godzin temu, Andrew napisał: Tak to robię X albo kropkę i tyle w temacie. I w zależności od tego jaką konkretnie pastę nakładasz kończysz z min 10-15% powierzchni IHS bez kontaktu z coldplate coolera (głownie na rogach). Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września W dniu 3.09.2024 o 08:11, pendzel_3 napisał: by zostało na szpatułce niż na IHS Co zostaje na szpatulce wycierasz w podstawę coolera i nie ma problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Joymaxx 60 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Kiedyś Hydronautami robiłem X ale jak się okazało nie jest to aż tak dobra metoda jak rozsmarowanie patyczkiem który dostarcza producent. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts