airdamien25 0 Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Cześć Wszystkim. Mam taki komputer od 2017 roku: W ubiegłym roku został wymieniony zasilacz na nowy z powodu spalenia się. Na całe szczęście reszta przeżyła. Nowy zasilacz to SPC 550W Nie jestem jakimś pro graczem czy robię jakieś super, hiper rzeczy, ale chciałbym pograć na ultra detalach przy około 80-120 kl/s przy rozdziałce FULL HD w Stormgate'a i Marvel RIVALS oraz wykorzystać mój monitor, który zakupiłem w ubiegłym roku: https://www.morele.net/monitor-lg-ultragear-oled-27gr95qe-b-12807810/ Czy modyfikacja na tej płycie głównej i zasilaczu ma sens czy lepiej opłaca się kupić nowy komputer ? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Spc miał rózne zasilacze 550w .tego kompa nie opłaca się rozbudowywać . Monitor też daje duże wyzwanie karcie graficznej Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil369 54 Napisano 21 Sierpnia Udostępnij Napisano 21 Sierpnia Czemu chcesz grać w full HD jak masz monitor WQHD? Nawet i RTX 4070 można tam wsadzić jakbyś potrzebował tak mocnej karty. 4070 Super już chyba nie. Albo masz dużo opcji używek, tylko pobór mocy musi być rozsądny do Twojego zasilacza. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 22 Sierpnia Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Za 5k masz nowy zestaw z ryzen 5 7500f i RX 7900 GRE, jak dorzucisz hajs z sprzedaży obecnego sprzętu to wyjdziesz jeszcze lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts