Markus9292 4 Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca WitamMam problem z telewizorem TCL 50DP60*, problem polega na tym, że bardzo ciężko łapie wifi (inne urządzenia mają pełny zasięg w tym miejscu co tv), a gdy już złapie to na youtube albo na natflix jest brdzo słaba jakość i co chwile buforuje. Zaktualizowałem oprogramowanie ale to nic nie pomogło. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca Sprobuj w tv zmienic strefe czasowa, date i godzine na prawidlowa - powinno pomoc. Probowales laczyc sie z routerem zarowno na 2,4 jak i 5 ghz ? Masz mozliwosc sprawdzic tv poprzez polaczenie go kablem z routerem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca Miałem podobny problem z telewizorem, który znajdował się w innym pomieszczeniu, niż router. Smartfon bez kłopotu łapał połączenie WiFi, natomiast telewizor co pewien czas tracił połączenie. Później miał problem z ponownym odnalezieniem sieci i musiałem ręcznie wskazywać sieć i łączyć się. Zamiast kombinować, połączyłem go kablem i chociaż z prowadzeniem kabelka było trochę pracy, to teraz mam spokój i wszystko działa doskonale. Zaraz ktoś powie, że WiFi oferuje szybsze połączenie, natomiast w TV montuje się karty pozwalające maksymalnie na 100 Mbit/s. Ale to w zupełności wystarcza do oglądania materiałów 4K z wysokim bitrate. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts