sjokoladeboEfrag 1 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca (edytowane) Witam wszystkich. Otóż mam nietypowy problem który nie wiem z czego wynika, bo wcześniej go nie miałem, ale za nim do tego przejdę podam krótką specyfikację, która może jakoś pomóc. RTX 3080TI/R9 5900X/Samsung 980PRO 1TB/Gigabyte Aorus M.2 Pcie 4.0 2TB/ TridentZ 32GB 3600 CL14/Aorus Xtreme X570 ver 1.1/Bios ver F38 Co do problemu, to spotkałem się z czymś takim, że nagle w tytułach gdzie miałem stałe 120 lub 144fpsów w zależności jak sobie ustawiłem gry chodziły płynnie do właśnie tego aktualnego momentu gdzie mimo odpowiednich klatek ścina mi obraz bardzo często i to samo mam na pulpicie przy poruszaniu kursorem myszki, a w grach po prostu samo z siebie mam bardzo przerywany obraz. PC nie był nigdy podkręcany i nie ulegał awarii. Próbowałem różnych metod, ale póki co nic nie działa i nie znalazłem wskazówek czy porad w internecie. Podam też przykład na podstawie War Thunder zawsze miałem stabilne 120-165fps, a teraz o dziwo przy DLSS lub wyłączeniu synchronizacji pionowej 92-104, więc coś musi być nie tak. W innych tytułam mimo że zlockowałem limit na 60fps i te 60 ciągle się trzyma, to obraz tak samo dziwnie rwie. Edytowane 16 Lipca przez sjokoladeboEfrag Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 17 Lipca Udostępnij Napisano 17 Lipca Próbowałeś przeinstalować sterowniki od Nvidii z pomocą DDU w trybie awaryjnym? https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sjokoladeboEfrag 1 Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca Spróbuję i dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca A podaj jeszcze markę i model zasilacza. Widziałem dokładnie ten sam problem na tanim modelu Corsaira CV (jeśli dobrze pamiętam) 650W gdy temperatura w pokoju byla ~30°C. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts