cooger 2075 Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Jakie są wasze doświadczenia w temacie z tematu? U mnie wreszcie udało się odpalić jakiekolwiek stanowisko testowe więc kombinuję jak uruchomić testy pod XP. W98 mogę wystartować z CF-ki, ale XP to już większa kobyła. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Kiedyś dość długo używałem notka HP, bodajże nc4000 i działało to elegancko (dysk obsługiwał GC), ale nigdy nie próbowałem zrobić tego przy użyciu adaptera na PATA. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Z internetów pamiętam jakiś filmik jak koleś testował XP odpalonego z CF i przy odpowiednio szybkiej karcie było ok ale z samym systemem ale, ręki nie dam sobie uciąć, gry i tak działały słaby więc nie wiem jak ogólnie z jakimiś benchami. Kiedyś na olx albo lokalnym widziałem dyski SSD na IDE, małe, bo małe, bodaj 2 lub 4GB, nie najtańsze ale też w sumie dobra opcja, bo do XP wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Najwyższa prędkość dla CF to 160MB/s (1066x), a dla ata - 66,6MB/s. Więc można kupić jakąś kartę CF starszą używkę. Do tego powinno być mniej problemów z kompatybilnością, bo to to ten sam interfejs. Cenowo też powinno być podobnie (pomijając że SSD jakieś niepotrzebne pewnie i tak masz) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts