Tafari 5 Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Hej, mam w kompie xonara ST na gniazdo PCI, teraz takich gniazd nie dają w płytach, a od jakiegoś czasu noszę się z modernizacją kompa... i niewiem co tu robić, sa jakieś opcje/przejściówki, które bez straty na jakości są w stanie zaadaptować taką kartę np. na gniazdo PCIE? czy raczej próbować sprzedać razem ze starym kompem i brać coś nowego? - tylko co i za ile ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Nie wiem jak z kompatybilnością takich przejściówek, to raz. Dwa, czy nie będzie miało,to właśnie wpływu na jakość dźwięku. Wersje Xonara ST czy STX różnią się tylko złączem i przez to zegarem ,co miało wpływ na nieduże ale odczuwalne różnice w dźwięku. Ten Xonar Ci długo posłużył, nie miałeś go ode mnie przypadkiem? Trochę czasu minęło, pojawiło się wiele lepszych urządzeń do 1000zł, choć dalej się bardzo dobrze broni ,co prawda z innym zestawem wzmacniaczy operacyjnych. Jeśli chcesz chcesz odczuwalnie lepszą jakość warto się zastanowić na Toppingiem DX3 pro+ ale i Zen DAC juz powinien nieco lepiej zagrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Tafari 5 Napisano 9 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca Hej, dobrą masz pamięć, a sprzęt rzeczywiście swoje wysłużył i nadal daje radę bez utraty jakości nawet pudełko zostało, wszystko w takim stanie jakby wczoraj przyjechał. Chętnie przyjrzę się twoim propozycjom:) Narazie muszę xonara sprzedać w dobre ręce, zastanawiam się nad ceną, bo widzę niewiele ofert a rozrzut cenowy 300-500zł jest, a stx nawet ponad 700zł chodzą... Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Aby wymiana lepszego układu dźwiękowego na wzmacniacz słuchawkowy bardziej odczuwalny miała sens, nie wiem czy nie musiałbyś pomyśleć o nowych słuchawkach,niekoniecznie od razu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts