Tafari 5 Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja Witam, Czy możecie polecić monitor do grania 1440p, wiec zapewne 27", doby jakościowo, budżet raczej okolice ok 1500zł, jak coś warte dopłacenia nieco więcej to tez prosze pisać grafika tez będzie nowa, ale jeszcze nie zdecydowałem czy nvidia czy radeon, ale pewnie nvidia wstępnie dostałem propozycje na Gigabyte GS27Q IPS QHD 165Hz lub Gigabyte M27Q rev 2.0, ale poczytałem opinie i dużo modeli trafia się z walniętymi pikselami, chciałbym kupić w miarę sprawdzony model i nie denerować się irytującymi niespodziankami, dobrze by było jakby nie był mocno męczący dla oczu, bo będzie użytkowany głównie wieczorami Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1435 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Za 1029zł można mieć LG27GP850P, szybki z dobrymi kolorami ale za to kontrast słabszy. https://www.x-kom.pl/p/1125507-monitor-led-27-lg-ultragear-27gp850p-nanoips-hdr.html Jak chcesz używać wieczorami to warto poszukać czegoś z lepszym kontrastem od ipsa, lub nie siedzieć w ciemności. Cytuj Link to post Share on other sites
Tafari 5 Napisano 26 Maja Autor Udostępnij Napisano 26 Maja Wydaje się być spoko, a jak tam egzemplarze, duża loteria ? nastawiać się na odsyłanie? co do siedzenia w ciemności - to zasada higieny pracy, którą stosuję, to zawsze nie siedzieć w pełnej ciemności, lampka czy dodatkowe oświetlenie musi być, najlepiej nie za mocne światło i o ciepłej barwie Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1435 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Miałem go jeszcze niedawno i mi trafiła się dobra sztuka, ale jak wiadomo to loteria. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts