lekos 0 Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Właśnie pada mi Gegorce1080 i zastanawiam się nad jej wymianą. Mam Intel I7 8700, 2 dyski ssd Samsung evo 970 plus. Płyta Asus z chipsetem z 390. Mój budżet to 2500 , max 3000zł. Komputer służy mi do internetu , oglądania filmów z przewagą grania. Mam monitor fullhd ale zastanawiam się też nad jego wymianą na jakieś 4K. Zasilacz mam markowy. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Jaki RAM masz? Jaka buda i cooler na CPU? Model tego markowego zasilacza? Za słaby CPU żeby ogarnął kartę pokroju RTX 4070S. Cytuj Link to post Share on other sites
lekos 0 Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja Mam zasilacz 750W . Wsadziłem zamiast 1080 starą 970 i komputer działa jak należy więc upatruję winę po stronie karty 1080. Więc skłaniam się ku wymianie na geforca rtx 4070 super chyba że coś innego mi polecacie w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja 1 minutę temu, lekos napisał: Mam zasilacz 750W czyli jaki 1 minutę temu, lekos napisał: Wsadziłem zamiast 1080 starą 970 sobie zrób test5 occt cpu,gpu,psu ram bo rownie dobrze moze być cpu np Cytuj Link to post Share on other sites
lekos 0 Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja Sprawdzałem i nie było żadnych błędów Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Jak idziesz w 4k cpu gra mniejsza role bo niemusi dostarczac tylu klatek, jak grasz na freesync/gsync to tak samo cpu wystarczy, zalezy w co grasz? kartyy amd maja mniejszy narzut na cpu tez. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts