counterstrike104 0 Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja Budżet: max 300 zł (o ile trzeba kupić) Procesor: i7 6700k Karta Graficzna: RTX3060 Czy podkręcasz (CPU i GPU): Zależy Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): NIE Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): Najlepiej modularny, ale nie jest to wymóg konieczny, 80+. Własna propozycja: - Witajcie! Potrzebuję podpowiedzi czy muszę kupić nowy zasilacz do powyższego zestawu. Aktualnie mam OCZ Stealtxstream 2 600W w konfiguracji z i5 6600k + GTX 1060 6gb. Chcę w najbliższym czasie odświeżyć trochę komputer, więc planuje zmianę procka i karty graf. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja W dniu 8.05.2024 o 08:47, counterstrike104 napisał: Chcę w najbliższym czasie odświeżyć trochę komputer, więc planuje zmianę procka i karty graf. Na co? Ten OCZ ma kupę lat na karku, obstawiam z kilkanaście więc to już jest powód do wymiany. Jak masz 300 zł na PSU to szału w tej kwocie nie będzie. Jeśli będziesz zmienial platformę i szedł już w coś nowszego to starałbym się dorzucić do zasilacza ATX 3.0 ze złączem 12VHWPR. Cytuj Link to post Share on other sites
counterstrike104 0 Napisano 10 Maja Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 20 godzin temu, 3ndurek napisał: Na co? Ten OCZ ma kupę lat na karku, obstawiam z kilkanaście więc to już jest powód do wymiany. Jak masz 300 zł na PSU to szału w tej kwocie nie będzie. Jeśli będziesz zmienial platformę i szedł już w coś nowszego to starałbym się dorzucić do zasilacza ATX 3.0 ze złączem 12VHWPR. Wyżej opisałem co mam aktualnie i na co chce zmienić. Nie ma problemu jeszcze raz napiszę: 1. i5 6600k-> i7 6700k 2. GTX1060 6gb -> RTX3060 Tak, zgadza się, zasilacz ma już pewnie ponad 10 lat. Wymieniłem w nim parę lat temu wentylator bo klekotał. A tak jeszcze z nim nie było żadnych problemów. Czy jednak znajdzie się coś godnego polecenia do tych 300 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Na teraz do 300 zł są same budżetowe jednostki na DC-DC z przeciętym elektrolitem. Czekałbym na jakieś promki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts