Skocz do zawartości

Recommended Posts

1. Budżet: max 300 zł (o ile trzeba kupić)
  2. Procesor: i7 6700k
  3. Karta Graficzna: RTX3060
  4. Czy podkręcasz (CPU i GPU): Zależy
  5. Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): NIE
  6. Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): Najlepiej modularny, ale nie jest to wymóg konieczny, 80+.
  7. Własna propozycja: -

Witajcie!

Potrzebuję podpowiedzi czy muszę kupić nowy zasilacz do powyższego zestawu. Aktualnie mam OCZ Stealtxstream 2 600W w konfiguracji z i5 6600k + GTX 1060 6gb. Chcę w najbliższym czasie odświeżyć trochę komputer, więc planuje zmianę procka i karty graf.

Pozdrawiam.

W dniu 8.05.2024 o 08:47, counterstrike104 napisał:

Chcę w najbliższym czasie odświeżyć trochę komputer, więc planuje zmianę procka i karty graf.

Na co?

Ten OCZ ma kupę lat na karku, obstawiam z kilkanaście więc to już jest powód do wymiany.

Jak masz 300 zł na PSU to szału w tej kwocie nie będzie. Jeśli będziesz zmienial platformę i szedł już w coś nowszego to starałbym się dorzucić do zasilacza ATX 3.0 ze złączem 12VHWPR.

20 godzin temu, 3ndurek napisał:

Na co?

Ten OCZ ma kupę lat na karku, obstawiam z kilkanaście więc to już jest powód do wymiany.

Jak masz 300 zł na PSU to szału w tej kwocie nie będzie. Jeśli będziesz zmienial platformę i szedł już w coś nowszego to starałbym się dorzucić do zasilacza ATX 3.0 ze złączem 12VHWPR.

Wyżej opisałem co mam aktualnie i na co chce zmienić. Nie ma problemu jeszcze raz napiszę:

1. i5 6600k-> i7 6700k

2. GTX1060 6gb -> RTX3060

Tak, zgadza się, zasilacz ma już pewnie ponad 10 lat. Wymieniłem w nim parę lat temu wentylator bo klekotał. A tak jeszcze z nim nie było żadnych problemów.

Czy jednak znajdzie się coś godnego polecenia do tych 300 zł?