Zieluu 0 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Witam Mam problem z nowym komputerem Parametry: CPU - Ryzen 7 5700 GPU - MSI RTX 4060 Płyta - MSI B550 Ram - 32gb 3600hz Zasilacz - MSI 650w Chłodzenie - wodne Cooper master 240 Otóż na płycie głównej nie wykrywa procesora i świeci się biała dioda CPU i nic się nie uruchamia. Wszystkie wentylatory się kręcą i pompa wodna też działa Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Zaktualizowałeś bios wcześniej? Sam składałeś? Płyta nowa? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Jeśli nie uwalony CPU to nie masz Biosa pod 5700. Który B550 ten MSI dokładnie, bo może masz Bios flashback? Cytuj Link to post Share on other sites
Zieluu 0 Napisano 30 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 4 godziny temu, wrobel_krk napisał: Zaktualizowałeś bios wcześniej? Sam składałeś? Płyta nowa? 3 godziny temu, Rebelmind napisał: Jeśli nie uwalony CPU to nie masz Biosa pod 5700. Który B550 ten MSI dokładnie, bo może masz Bios flashback? Nie aktualizowałem biosa Sam składałem Płyta nowa Ogólnie to poradziłem sobie już tym problemem ale wystąpił kolejny. wWączyłem biosa klikając delete a po jego wyjściu znowu zaczęła świecić biała dioda CPU i nie chce się znowu włączyć. Wszystko się świeci i kręci Cytuj Link to post Share on other sites
bmi86 85 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Musisz zaktualizować bios do najnowszego, to jest procesor wypuszczony ok. 2 miesiące temu płyta prawdopodobnie nie widzi go poprawnie. Poza tym ryzen 5700 to nie jest dobry wybór więc jak masz możliwości to zrób zwrot i kup ryzena 5600, który w grach jest ok. 6% szybszy albo 5700x jak chcesz koniecznie 8 rdzeni, szybszy o ok 14% w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 5 godzin temu, Zieluu napisał: Ogólnie to poradziłem sobie już tym problemem W JAKI SPOSÓB? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 5700 nie taki nowy , ale do 5700x3d to faktycznie jest nowszy bios niż do 5800x3d nawet . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts