P4jn 0 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Cześć, Podłączyłem kartę graficzną Geforce GTX 660 kablem HDMI do monitora 24 cale. Problem jest taki, że obraz, tak jakby, nie był do końca ostry - odnoszę ciągle takie wrażenie. Wnioskuje to po czcionce i w momencie, gdy włączam komputer - pierwsza informacja (producent, itd), ekran ma po bokach paski czarne. Z kablem nie ma problemu, reset biosu również robiłem. Zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej z lutego bieżącego roku. Jakieś pomysły? Do tej pory nie miałem styczności z kartami od Nvidii. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia A masz ustawioną natywną rozdzielczość monitora?.Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 25 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Pewnie, że mam. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Masz możliwość podpięcia przez DP?Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 25 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 59 minut temu, radosuaf napisał: Masz możliwość podpięcia przez DP? Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Tzn.? Mam możliwość, ale podpięcia DVI -> HDMI. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Jakie masz skalowanie obrazu? Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Skalowanie raczej nie ma nic do rzeczy gdy uruchamia kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 25 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 34 minuty temu, janek20 napisał: Jakie masz skalowanie obrazu? Domyślnie 100%. Dodam jeszcze, że wcześniej miałem podłączonego Radeona HD7770, również przez HDMI, a takich efektów, jak opisałem wcześniej, nie miałem. Cytuj Link to post Share on other sites
bmi86 85 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Odinstalowałem sterowniki AMD przez DDU czy tylko z poziomu windowsa? Czy odinstalowałem w ogóle sterowników od poprzedniej karty? Cytuj Link to post Share on other sites
Soullavie 29 Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Nie wiem czy do końca o to Ci chodzi, ale odinstaluj sterowniki DDU i wtedy zainstaluj na czysto. Jest szansa, że coś się gryzie tj. pozostałości po sterownikach AMD i nowymi sterownikami Nvidii. Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 26 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia Ok. No więc, instalowałem wczoraj system od zera, bo też taką miałem potrzebę, zatem, nie ma szans, żeby coś gryzło się. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 26 Kwietnia Udostępnij Napisano 26 Kwietnia Sprawdz stery z 2015 roku Sprawdz stery z 2015 roku 1 Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 26 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia (edytowane) Nawet nie chcę próbować. Bo, skoro podczas włączania komputera - pierwsze logo i cała reszta (pisałem o tym wcześniej), to tym bardziej taka instalacja sterowników w niczym nie pomoże. Edytowane 26 Kwietnia przez P4jn Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 26 Kwietnia Udostępnij Napisano 26 Kwietnia To moze masz niezainstalowane stery i kod 43 1 Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 26 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 3 godziny temu, janek20 napisał: To moze masz niezainstalowane stery i kod 43 To znaczy jakie stery i o jakim kodzie mowa? Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja Po co wy mu piszecie o sterownikach jak ma nie ostry obraz nawet jak się Windows nie zdąży załadować XD Często monitory mają taką opcje auto dostrajana w menu , masz coś takiego ? Jaki to monitor ? Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 4 Maja Udostępnij Napisano 4 Maja (edytowane) Te stare karty do czasu wczytania sterownika przez system wraz ze starszą platformą odpalają się na rozdzielczości 1280×720 (16:9) i nie da się tego zmienić. Warto zbadać ustawienia monitora (overdrive) itp. czy nie jest przesterowany. Sprawdź funkcję Cleartype w Windows. Edytowane 4 Maja przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
P4jn 0 Napisano 17 Maja Autor Udostępnij Napisano 17 Maja Temat nie aktualny z mojej strony, problem nie został rozwiązany. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts