oprogramowanie 5 Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia Mam ogólnie pytanie: czy tylko ja przegrywam wszystkie mecze on-line pomimo tego, że mam dość dobrą drużynę? Rozegrałem ponad 100 meczów online i 99 procent z nich przegrałem. Dodam, że w offline wychodzi mi całkiem nieźle na wysokim poziomie. Czy ja nie potrafię w to grać, pomimo tego, że gram w to od ponad 20 lat czy to może być jakiś błąd w grze? Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia (edytowane) PC czy konsole? Która liga rivals? Pokaż skład. Niestety w online trzeba grać schematycznie np. biegniesz do linii końcowej pola karnego i dajesz lekkie podanie do środka na wychodzącego napastnika tzw. tap-in. W obronie musisz mieć Van-Dijka bo chłop ma swoje własne animacje których inni obrońcy nie mają. No i jest też kwestia tego że nagrody za rivals są tak żałosne że ludzie nie chcą awansować i w ten sposób w 9 lidze masz gości którzy powinni grać powyżej 5, nie awansując mają łatwiejsze/szybsze wykonywanie zadań. Za drafty też nagrody są tak mierne że grają je tylko osoby które normalnie wbijałyby 2-4 ligę. Ja w tym roku stwierdziłem że nie ma co się pocić tylko bawię się i używam zawodników których lubię i testuję sporo kobiet. EDIT: Jest jeszcze kwestia internetu, niezależnie jak dobre ma się wifi fifa czy też ea fc zawsze powinna być grana na kablu, opóźnienie które wprowadza wifi jest nieakceptowalne. Edytowane 19 Kwietnia przez xardas228 Cytuj Link to post Share on other sites
oprogramowanie 5 Napisano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Czyli FIFA to Gó********o. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 6 godzin temu, oprogramowanie napisał: Czyli FIFA to Gó********o. Dzięki za odpowiedź. Tak, generalnie jak każda gra "e-sportowa" W fifie jeszcze dochodzi monetyzacja gry w postaci paczek do tego stopnia że jak wywali serwery odpowiedzialne za mecze to EA nic nie robi, natomiast sklep gry ma prawdopodobnie 99,99% uptime w ciągu roku. Do tego gra na PC jest zoptymalizowana tak że mecz w 1440p na full ustawieniach zżera ~6gb vram, natomiast menu/sklep 8gb vram w przypadku mojej karty. Przeskakiwanie z gry do cut-scenki typu roźny/wolny sprowadza klatki ze 140 do 7-20 na kilka sekund. Naprawa najmniejszego błędu w menu zajmuję im ponad 3 miesiące, naprawa źle dodanej paczki/picka w sklepie kilka minut. Można tak wymieniać w nieskończoność. Cytuj Link to post Share on other sites
mkforever1 1029 Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca A ja mam takie pytanie, po ostatniej aktualizacji gra niestety przycina mi się strasznie w menu, i na przerywnikach w momencie rozgrywki. Postawiłem system na nowo, świeża instalacja gry, najnowsze sterowniki i dalej to samo... Mój sprzęt: Ryzen 7 5800X @ 4,2GHz, 32GB DDR4 3200mHz i RX7900XTX... Wszystkie pozostałe gry działają bez zarzutu, 3dMark wynik ponad normę, system stabilny idealnie w Intel Burn Test... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts