duzy213 14 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia witam , kupiłem ten monitor i tutaj mam pytanie jak go poustawiać ?? , jak w sterach od nvidii i jak w monitorze i jak w grach ??? , chodzi mi o g synch odświeżanie itp...?? , trochę nie ogarniam niestety . karta to gtx 1080 a gry w które gram to wot i wieśka 3 Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia PPM na pulpicie->Ustawienia ekranu->Zaawansowane ustawienia wyświetlacza i tutaj przestawiasz na 165Hz. W nvidia control panel robisz coś takiego. Co do ustawień za pomoca przycisku monitora to test z rtings.com poleca ustawić profil kolorów sRBG lub custom z kolorami 98-100-98 kontrastem 75 i jasnością 26, ale jasność ustawiasz już według własnego uznania, ja mam 35. Response Time: Extreme. Jest też jakiś program od della żeby zamiast przyciskiem móc z poziomu windowsa bawić się tymi ustawieniami, ale nie pozwala dostosować custom-owego profilu kolorów, więc jest średnio przydatny. Co do gier to przestawiasz limit fps na nieskończony/brak limitu lub na tyle klatek ile odświeżania masz. Co do włączania V-Sync to już musisz testować sam, niektóre gry lubią, a niektóre nie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Koledzy proszę tylko o wyrozumiałość... ,tak jak pisałem przeszedłem ze starego 60 hercowego monitora i w sumie było ok ,bawiłem się w undervolting karty po schodziłem z napięciami tempy spadły no i ,,waty,, ,w wot karta zarła 50-60 Wat w w wiedźminie na Uber + miałem około 60 klatek i po undrvoltingu zarło około 150 Wat średnio , , teraz jak ustawie na 165 Hz to w Wocie żre 150 wat tyle co w wieku prawie stówę więcej... , i teraz tak... W wiedzminie więcej jak 60 klatek nie pociągnie a w Wocie w sumie w tych 60Hz nie było źle.. i tutaj pytanie czy ustawić na 60 Hz bo i tak więcej nie pójdzie no i cała tą synchronizację i cała reszte...??? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts