duzy213 14 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia witam ,zacząłem się bawić z moim gtx 1080 i nie wiem która metoda jest prawidłowa ??? https://gaming.optimus.pl/2022/03/24/undervolting-krotki-poradnik/ czy ta Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Ja robiłem UV karty metodą TechmaniacaHD. Jest też pierwsza częśc tego filmu, znajdziesz na YT albo na stronie: https://www.techmaniachd.pl/2023/01/UnderVoltingGPU.html Edytowane 12 Kwietnia przez Tomi29 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Nie można taki robić jak pokazuje na filmie , przecież są tu Lamusy w stylu jokera, którzy twierdzą że jak zmniejszymy taktowanie gpu to wydajność spadnie. Toż to herezje , trzeba was pobanowoać za wrzucanie takich filmów Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia @Kawabonga robiłem uv sposobem, który pokazał Techmaniachd i świetnie mi uv wyszedł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) A tak serio , można tą metodą jak robią wszyscy jeśli masz GPU stacjonarne bo raczej wtedy nie zrzuca tak drastycznie zegarów i tylko UV na tym maksymlanym booście wystarczy , ale jeśli mam laptopa albo kartę która lubi mocno zrzucać zegary to metoda HDmaniaka jest lepsza Edytowane 12 Kwietnia przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Moje uv: 775mV i 1725 mhz, doradzono mi też żeby pamięci +1000mhz podnieść, power limit na maksa i temperatura na maksa, i jest bardzo dobrze i cicho. Patrzyłem w gpu-z przepustowość pamięci z 448GB/s wzrosła do 512GB/s. Edytowane 12 Kwietnia przez Tomi29 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Ja mam 1980MHz i 0.887mV , pamięci też około 1000Mhz , bez podnoszenia power limitu , nie ma potrzeby bo i tak trzyma te taktowanie Tak wygląda po grze w Fort Solis : Edytowane 12 Kwietnia przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Masz tą kartę z sygnaturki? RX7900 GRE. Fabrycznie jakie taktowanie ma. Edytowane 12 Kwietnia przez Tomi29 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Teraz, Tomi29 napisał: Masz tą kartę z sygnaturki? RX7900 GRE Mam trzy komputery , na jednym Radka a na drugim RTX3060Ti Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia @Kawabonga rpm wentyli spore masz, głośno jest wtedy? Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Znośnie w słuchawkach ,ale powyżej 2000rpm już ją słychać , ogólnie te chłodzenie na tym Aoursie jest bez rewelacji. 11 minut temu, Tomi29 napisał: Masz tą kartę z sygnaturki? RX7900 GRE. Fabrycznie jakie taktowanie ma. Fabrycznie ma tak : Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts