Skocz do zawartości

Nowa obudowa - Fractal

Recommended Posts

Witam!

W związku ze zmianą grafiki ( 6950 albo 570) zmieniam obudowę w przyszłości wodne chłodzenie

Obudowa jaką posiadam aktualnie nie nadaję się Coolermaster gladiator 600 ( na sprzedanie gwarancja rok,oryginalne akcesoria, pudełko + 2 wentylatorowy 120x120, stan bdb 150zł)

Upatrzyłem sobie Arc Midi Tower + jeszcze jeden wentylator na przód 140x140

na przyszłość mam zamiar wpakować ta wodne jak pisałem wyżej

http://www.fractal-design.com/img_prod/FD-CA-ARC-BL_cooling.jpg

nadaje się ???

Już skończyłeś? Za taką cenę nigdy bym tego badziewia nie kupił, wygląda jak stara szafka kuchenna i do tego jej wymiary są naprawdę do niczego. Osobiście polecam CM 690 II i mam gdzieś produktu Fractala, który po R3 nie ma u mnie uznania. Do tego 2 miejsca na napęd, co w obecnych czasach jest lichym wynikiem, osobiście preferuje 4-5 miejsc (2 x napęd, regulator obrotów, czytnik). Zresztą większość osób, które znam również potrzebuję więcej miejsca na napędy.

I przedstaw jakiś porządnych artykuł z szanującego się serwisu, nie z takiego dla którego piszesz.

Edytowane przez Kiziea
  • Popieram 1

@ Kiziea

1. Już skończyłeś?

2. Już skończyłeś rzucać swoim argumentami w postaci "widzi mi się"?

3. Artykuł nr 1, artykuł nr 2 i artykuł nr 3. Masz do dodania coś konkretnego czy tak jak inny użytkownik nie potrafisz podać żadnego prawdziwego argumentu? Ja np. mogę się przyczepić do Cooler Mastera za mniej miejsca na chłodnicę na górze, cieńszą blachę, brak oplotów na kablach, fatalne wentylatory w zestawie oraz fatalny montaż dysków SSD...

Już skończyłeś? Za taką cenę nigdy bym tego badziewia nie kupił, wygląda jak stara szafka kuchenna i do tego jej wymiary są naprawdę do niczego.

Wypowiedz specjalisty ? O gustach się nie dyskutuje.

Do tego 2 miejsca na napęd, co w obecnych czasach jest lichym wynikiem, osobiście preferuje 4-5 miejsc

A powiedz używałeś kiedyś 2 napędów na raz ? Ja używam 1 miejsca w jest to kontroler obrotów. Napędu optycznego nie używałem od 2 lat. Tak nawiasem 95% użytkowników PC używa jedynie jednego slota i jest to napęd optyczny.

I przedstaw jakiś porządnych artykuł z szanującego się serwisu, nie z takiego dla którego piszesz.

To że ty nie szanujesz tych servisów i ich pracy nie znaczy że inni też. Na dodatek twoja wypowiedz jest tak profesjonalna że zdecydowanie radzę ją omijać przy wyborze. Edytowane przez QraJr