młody smerf 0 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca komputer resetuje sie kila razy dziennie podczas normalnego użytkowania jak i w grach Płyta: Prime b550m-a nowaProcesor: Ryzen 5600x nowy Karta: Nvidia RTX 4060 nowaRam: Corsair 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Vengeance LPX Black Zasilacz: ENDORFY Vero L5 600W 80 Plus Bronze nowy Dziennik zdarzeń: + System - Provider [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power [ Guid] {331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4} EventID 41 Version 9 Level 1 Task 63 Opcode 0 Keywords 0x8000400000000002 - TimeCreated [ SystemTime] 2024-03-29T15:50:16.2670369Z EventRecordID 6916 Correlation - Execution [ ProcessID] 4 [ ThreadID] 8 Channel System Computer DESKTOP-US02BIA - EventData BugcheckCode 0 BugcheckParameter1 0x0 BugcheckParameter2 0x0 BugcheckParameter3 0x0 BugcheckParameter4 0x0 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0 Checkpoint 0 ConnectedStandbyInProgress false SystemSleepTransitionsToOn 0 CsEntryScenarioInstanceId 0 BugcheckInfoFromEFI false CheckpointStatus 0 CsEntryScenarioInstanceIdV2 0 LongPowerButtonPressDetected false LidReliability false InputSuppressionState 0 PowerButtonSuppressionState 0 LidState 3 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Jaki miałeś poprzedni zasilacz? Czy pracował z tym kompem? Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca corsair vs550 był podpięty na dwa dni też był ten problem Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Seria VS brzydko się starzeje, po kilku latach ma już problemy ze stabilnymi napięciami. Masz możliwość pożyczenia od kogoś jego karty graficznej do testów? Bądź sprawdzić swoją w innym kompie? Nie masz przypadkiem jakiś artefaktów? Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca niestety nie mam gdzie jej sprawdzić Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca 55 minut temu, młody smerf napisał: Ram: Corsair 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Vengeance LPX Black Sprawdz na 2133 Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca na 2133 też występował , zrobiłem dzisiaj aktualizacje biosu i trochę pomogło już nie pojawia się tak często przed tym pojawiają sie takie błedy Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Od początku po złożeniu tak się dzieje? Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca tak Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca W których gniazdach masz pamięci RAM? A2 i B2? Ja bym na twoim miejscu rozłożyła i ponownie złożyła kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca moze to być wina dysków ? bo tylko one zostały ze starych części no i ram ale jest dość świeży 1 minutę temu, BlackCoffe napisał: W których gniazdach masz pamięci RAM? A2 i B2? Ja bym na twoim miejscu rozłożyła i ponownie złożyła kompa. tak jak w instrukcji a2 i b2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Postawiłeś system na nowo po zmianie kompa? Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca tak Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Ja bym na twoim miejscu rozłożyła i ponownie złożyła kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca komputer był składany we wtorek w środe złozyłem nowy zasilacz nie wiem czy jest sens go znowu rozbierac Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Sam go składałeś czy ktoś go składał? Jakie on ma chłodzenie procka? Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca składałem go z ziomkiem który na co dzień sie tym zajmuje a chłodzenie procka jest podstawowe Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Myślę, że warto to sprawdzić bo najgorszy scenariusz zakłada, że stary zasilacz mógł coś uszkodzić. Teraz, młody smerf napisał: chłodzenie procka jest podstawowe To błąd, boxowe jest mało skuteczne przy obciążeniu, nie daje rady. A podrzuć screen z HWInfo64, zakładka Sensors po ok 15 min zwykłej pracy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca 46 minut temu, młody smerf napisał: zrobiłem dzisiaj aktualizacje biosu i trochę pomogło Nie baleś sie xD Masz program occt cpu i 4 moduły.Sprawdz wszystkie przez 1 h Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca (edytowane) 5 minut temu, janek20 napisał: Nie baleś sie xD stres był duży XD zaraz to zrobię i podeślę ss 23 minuty temu, BlackCoffe napisał: A podrzuć screen z HWInfo64, zakładka Sensors po ok 15 min zwykłej pracy. Edytowane 29 Marca przez młody smerf Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Temperatury procka ciut za wysokie jak na zwykłą pracę, 60 stopni to jednak dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca Godzinę temu, janek20 napisał: Masz program occt cpu i 4 moduły.Sprawdz wszystkie przez 1 h po teście to wyskoczyło Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca (edytowane) Cpu lub ram Jaki moduł sprawdzałeś? Edytowane 29 Marca przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
młody smerf 0 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca mam starego radeona w domu który tez był podpiety pod tamten zasilacz warto go podpiąc i sprawdzic czy nie ? chyba to jednak ram bo był wsadzony jeszcze przy zasilaczu który się spalił przed tym corsairem Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Ram sprawdź na kazdej kości osobno A radeoan po co chcesz sprawdzać?Czy jeszcze dycha? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts