Skocz do zawartości

Który procek(mało czasu)

Recommended Posts

Proszę o szybką odpowiedź który procek będzie lepszy (wliczam OC)

AMD Athlon II X4 640, socket AM3, 3.0 GHz, BOX

czy

AMD Phenom II X4 Quad Core 840, Socket AM3, 3.2GHz, 2Mb, 95W

moja płyta głowna: Gigabyte GA-M52L-S3P (rev 1.0)

Grafa: gts 250 512mb

kasa proc do tych cen czyli 380zl.

Dzis chce zamawiać i proszę o szybką odpowiedź

Przy okazji pogram na tym sprzecie w gta 4:D?

Edytowane przez bols244

Płyta obsłuży phenoma 955BE? mam 2 kompa zaraz przełoże i sprawdze czy będzie chodzić jak będzie zamawiam phenoma.

Płyta obsłuży phenoma 955BE? mam 2 kompa zaraz przełoże i sprawdze czy będzie chodzić jak będzie zamawiam phenoma.

Niewiem dlaczego ale widzi tylko 1600MHz ;/ rev procka to RB -C2

Proszę o pomoc.

Niestety ta płyta obsłuży tylko wersję 95W. A te są praktycznie nieosiągalne. Mam ten sam problem z moją GA-M57SLI-S4 rev 2.0. :/

Kuknij TU.

Jak widać na powyższym odnośniku C2 występuje tylko w wersji 125W. C3 natomiast jest w 125W i 95W.

Podany przez Ciebie Phenom też nie ma wsparcia. A co do Athlona to tylko rev. C3 (E0 nie jest obsługiwany).

Edytowane przez rap_r

W tej sytuacji nie masz wiele opcji. Najwyższy Phenom jaki Ci pójdzie na 100 % to 925. Ogólnie niedostępny już. Jest tylko TUTAJ. A jeśli nie to jeszcze znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/amdphenomii-x4-805-3-5ghz-1-344v-oem-l3-4mb-6mb-i1772737493.html. Jeśli chodzi o Athlony to numery 655, 650, 635. Te pójdą napewno. Oczywiście jeśli bios jest aktualny.

W tej sytuacji nie masz wiele opcji. Najwyższy Phenom jaki Ci pójdzie na 100 % to 925. Ogólnie niedostępny już. Jest tylko TUTAJ. A jeśli nie to jeszcze znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/amdphenomii-x4-805-3-5ghz-1-344v-oem-l3-4mb-6mb-i1772737493.html. Jeśli chodzi o Athlony to numery 655, 650, 635. Te pójdą napewno. Oczywiście jeśli bios jest aktualny.

link od allegro nie trybi.

ale ten 925 dobry jest :) a chlodzonko mam z 955 bo zmienialem na 2 kompie na scythe katana 3

Raczej kupie to http://allegro.pl/amd-phenom-ii-x4-955-plyta-gigabyte-ga-ma74gmt-s-i1785233292.html opłaca się?

Moja plyta ma teraz tylko 2GB DDR2 600mhz z groszami a tamta ddr3 doloze moj dysk twardy i ustawie na raid 0 więc mój komp powinien otrzymać kopa

Jeszcze jedno mocno podkręce moja karte GF gainward gts 250 512mb?

nie opłaca sie ten zestaw za 600pln

bo dołożysz 100pln i bedziesz miał nowy

idz gdzieś do sklepu w twoim miescie i dogadaj sie ze sprzedawcą to ci może jakiś rabat da

ja na swoim A8-3850 + płyta i ram zaoszczedziłem ponad 100pln(+2GB ramu było gratis) i zapłaciłem w sumie 750 z groszami

znajdz mi taki zestaw jak w sygnaturec na allegro. Najtaniej proc + płyta to 824pln+koszty wysyłki a np w komputroniku prawie 930 pln

Edytowane przez mlodyb13

Moglibyście podać jakąś dobrą plyte glowna nie za droga ? pojde do pobliskiego sklepu z komputerami i postaram sie cos zlozyc z 955BE i 4gb ram tylko podajcie jakas plyrte :)

Czy ja wiem czy sie nie oplaca ... daje dysk itd.. a nowe to niewiadomo ile sobie zawoła jakas churtownia albo sklep...

dobrego raid-a nie zrobisz jeśli nie bedziesz miał dwóch takich samych dysków. sam sie o tym przekonałem

mówie idz do pobliskiego sklepu nie podadzą ci kilka modeli płyt przecież odrazu nie musisz kupować

podasz tu to coś ci doradzimy

konsul podał ci przykład dobrej płyty

ile masz funduszy na płyte

dolisz sobie ok 150pln za ram ddr3