flatronw2042s 0 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Dzień dobry, składam zestaw komputerowy zarówno do pracy (modelowanie postaci, symulacja tkanin, teksturowanie ) oraz okazjonalnie do gier i zastanawiam się nad procesorem oraz dobraniem do niego płyty głównej. Używane programy : Zbrush, Maya, Marmoset Toolbag 4, Marvelous Designer, Substance Painter, Unreal Engine 5, Photoshop. Zastanawiałem się nad intelem i9 14900KF oraz Ryzen 9 7950x/ Ryzen 9 7950x3D, co do płyt głównym to celuję w przedział cenowy do około 1400-1500 zł Z tego co czytałem intel wypada delikatnie lepiej, ale martwią mnie temperatury i pobór prądu. Ryzen pod tym względem wypada lepiej. Przy wyborze intela myślałem również o ustawieniu power limitu na do 200W. Chłodzenie wodne planuję kupić Arctic Liquid Freezer III 360 z obudową be quiet! Silent Base 802. Do tego planowany zakup: 3 dyski ssd m2, rtx 4090, zasilacz 1000/1200W, 4x32GB 5200mhz ram, 2-3 monitory rozdzielczość 2k Dziękuję za każdą opinię i pomoc w wyborze, Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca Z jakiego silnika do renderingu korzystasz? Więcej modelowania czy renderingu? Podaj budżet na cały konfig. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts