Jacgues 24 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Cześć, W duzym skrócie - żałuję, że wydałem na nią absurdalna wręcz kwotę (jak na klawaturę) w wysokości 1100 zł (wersja bezprzewodowa) i mam nadzieję, że swoimi przemyśleniami przemówię komuś do rozsądku, kto zastanawia się nad zakupem. - Pisanie jest niewygodne i męczące. Wysoki skok klawiszy i wysokość klawiatury powoduja dyskomfort. Za każdym razem jak dotykam mojej Logitech MX, czuję ogromną ulgę. - Ekran to totalnie zbedny bajer. - Bateria wystarcza na kilka dni i to przy oszczędnym oświetleniu, a w dodatku ładuje się całe wieki. - Aplikacja Steelseries jest od miesięcy wskazywana jako niebezpieczna przez antywirusy. - Brak podświetlenia białego. Zamiast tego jest jasny niebieski udający biały. - Mnóstwo ustawień RGB, które może wpadną do gustu przedstawicielom LGBTQWERTY czy 8-latkom, ale brak kwestii podstawowych jak zwykłe, eleganckie, białe podświetlenie czy inne cechy opisane powyżej i poniżej). - Bez podkładki pod nadgarski klawaitura się buja. - Podkładka strasznie przyciąga sierść i wszelkiego rodzaju syf, ponieważ plastik, z ktorego jest wykonana jest "lepki" (mycie go niewiele zmienia) - Mam mocne wrażenie, że w grach RTS na poziomie kompetetywnym, klawiatura nie nadąża za mną, gdy wykonuję kilkaset akcji na minutę - a to podstawowy powód jej zakupu. Nie jest źle, ale nie jest też zadowalajaco. - Brak wbudowanej pamięci. Gdy nie masz aplikacji Steelseries, antywirus ją wyłączy lub podłączysz ją do innego PC, włącza Ci dyskotekę LGBTQWERTY.... - Jeszcze raz podkreślę - pisanie na niej to mordęga. Większość swojego życia spędziłem przy komputerze i jestem przyzwyczajony do pisania dużo. Na tej klawiaturze wielokrotnie w trakcie pisania tego posta robiłem przerwę, bo po prostu zaczęły boleć mnie przedramiona. Nigdy przez 30 lat nie miałem klawiatury, która równie mocno męczyłaby mnie co ten twór. - Jest po prostu niewarta tej relatywnie kosmicznej kwoty. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Jeżeli kupiłeś ją w necie, możesz zwrócić ją w przeciągu 14 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca (edytowane) W dniu 7.03.2024 o 18:45, Jacgues napisał: Wysoki skok klawiszy i wysokość klawiatury A jednak tysiące ludzi kupuje takie gówna i są zadowoleni... Albo inaczej - muszą być zadowoleni bo jak inaczej powinni się czuć jak wydadzą 800-1000zł na klawiaturę. Dla mnie pisanie na czymś takim to totalny, niewytłumaczalny absurd. Żeby kupować jeszcze dedykowane podkładki by móc ręce jakkolwiek komfortowo ułożyć do korzystania z klawiatury, albo będą wisieć w powietrzu, albo nadgarstki wygięte o kilkadziesiąt stopni. Podświetlenie to niestety problem, i zwykle mix RGB i powstająca z tego biel to nieporozumienie. Trochę jednak współczuję, jednakże zakup w ciemno za taką kasę... Można się przejechać ostro. Mam nadzieję że masz prawo do zwrotu - ja bym się nie wahał ani chwili. Sam mam klawiaturę mechaniczną niskoprofilową za śmieszne pieniądze k621, ma wady jak hurtowo padające przełączniki i zacinające się wprowadzanie klawiszy i leci eeeee eeeee... Aż nie kliknę czegokolwiek, zasięg wifi to kpina. Też biały to taki "biały" trójkolorowy Jednakże wydane pieniądze 159zł rekompensują to TOTALNIE. Edytowane 11 Marca przez wid3l3c 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca ale masz coś co zstało naznaczone ze jest lepsze xd Cytuj Link to post Share on other sites
druteron 12 Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Swego czasu miałem Apex Pro Mini w wersji przewodowej, generalnie wspominam ją miło, aaale... te klawiatury mają jeszcze jeden problem. Mianowicie po względnie niedługim czasie (u mnie to było ok. 1,5 roku) w niektórych klawiszach spaliła się niebieska dioda, a więc w konkretnych kombinacjach kolorów, te właśnie klawisze potrafiły świecić innym kolorem. Na Reddicie jest sporo tematów o tym. Osobiście nie chciało mi się tego reklamować i tak przesiadałem się na MX Keys Mini, a Apex został jako zapas. Nigdy też nie miałem problemów z samym SteeSeries GG, raczej mam dobre zdanie o tej aplikacji, jednak wszystkie ficzery typu overlay, nagrywanie rozgrywki, itp. uważam za totalnie zbędne i je wyłączam. Antywirus również nie krzyczał, że jest podejrzana, ale ja używam softu wbudowanego w Windows 10/11. Osobiście bym jej nie kupił za takie pieniądze, pół biedy, że dostałem ją w prezencie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts