Veg36 0 Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego (edytowane) Witam. Zamierzam zakupić kartę sieciową jak w opisie ponieważ na płycie głównej zostało uszkodzone gniazdo LAN. Czy w standardowym PC ta karta pójdzie i spełni swoje zastosowanie? Pytam bo w większości sklepów jest informacja, że karta przeznaczona jest tylko do serwerów. Myślałem jeszcze o TPlinku TX201 ale nie wiem czy warto, jednak Intel to chyba wyższej klasy zawodnik w układach sieciowych? Natomiast Asus XG-C100C to chyba za drogi (ale też mogę rozważyć zakup). Dzięki za informacje Edytowane 16 Lutego przez Veg36 Cytuj Link to post Share on other sites
marcin2468 16 Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Pójdzie, są do niej sterowniki do Windowsa 10/11. Równie dobrze możesz kupić tego tp linka co podałeś (nawet lepiej, bo ma złącze 2,5 GB/s) lub adapter rj45 na USB A lub USB C. Pytanie czy potrzebujesz więcej niż 2,5 GB/s? Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Do jakiego łącza internetowego będzie wykorzystywana karta LAN? Według mnie ten Intel, to za drogi jak na standard 1 Gb/s. Jak już chcesz, to bierz tego TP-Linka - nie dość, że tańszy, to posiada szybszy standard 2,5 Gb/s - może się przydać w przyszłości. Jeżeli nie potrzebujesz wodotrysków i wystarczy Ci standard 1 Gb/s to możesz wziąć standardową, tańszą kartę 1 Gb/s np. ten TP-Link za 50 PLN. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts