Rozwiązanie poważny_użytkownik 0 Napisano 21 Stycznia Rozwiązanie Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) Witam, w ostatnich dniach zauważyłem spadek wydajności komputera, miesiąc temu zakupiłem nową kartę graficzną (rx 6700 xt). W pierwszych dniach osiągałem ~100 fps w grach przy najwyższych ustawieniach. Około 3 dni temu zaczęło dziać się coś dziwnego, osiągam teraz najwyżej 30 fps przy najniższych ustawieniach. Programy nie pokazują przegrzewania się karty ani procesora. Specyfikacja: - r5 5600g - rx 6700 xt - msi b-450 pro max (nie jestem pewien co do płyty) - 32gb ramu, 4 kości 3200mhz - zasilacz tuf gaming 650w 80 plus bronze Edit: sprawdziłem pobór mocy i taktowanie zegara w amd software i msi afterburner, według tych programów karta pobiera tylko 5w mocy a zegary nie idą wyżej niż 4 mhz Edytowane 21 Stycznia przez poważny_użytkownik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts