krzyhox 3632 Napisano 18 Stycznia Udostępnij Napisano 18 Stycznia (edytowane) Witajcie, zmieniłem procesor z modelu 5600 na 5800X3d (oczywiście wgrałem najnowszy bios). Po zmianie pojawia się taki problem jak za zdjęciu poniżej tj. nie chcę się uruchomić wyświetla logo płyty stoi na tym komunikacie.Czyżby procesor był uszkodzony? Edytowane 18 Stycznia przez krzyhox Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 18 Stycznia Udostępnij Napisano 18 Stycznia Czy przy nowym BIOSie komp wstawał ze starym prockiem? Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia Tak Po zmianie ja starym uruchomił się bez problemów l. Dziwna sprawa bo płyta na pewno obsługuje ten nowy procesor. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Spróbuj go odpalić z jedną kością RAM. Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia Niestety nic to nie daje. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia do biosu mozesz wejść? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Gdzie kupiłeś ten procesor? Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia RTV euro AGD, właśnie nie mogę pomimo, że pojawia się ekran startowy biosu. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Masz może wśród znajomych osobę, która kompa z płytą główną obsługującą tego procka? Jeżeli w innym kompie też będą te problemy reklamuj go. Podaj jeszcze model swojej mobo. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2 godziny temu, krzyhox napisał: właśnie nie mogę pomimo, że pojawia się ekran startowy biosu. odlacz wszystkie dyski i zrób reset biosu Co do 5800x3d to jest trochę tematów gdzie te procesory nie chodzily z płytami pomimo supportu. Tyle o ile obserwowałem, ze jedynie zmiana mobo pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia Model płyty gigabyte b550 gaming x v2. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Masz możliwość by sprawdzić go w innym kompie? Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia Niestety nie, ale wgrałem starszy bios i sprawdzę czy coś to dało ;P. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Ok, to czekamy na efekty Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie krzyhox 3632 Napisano 20 Stycznia Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 20 Stycznia Witajcie problem się rozwiązał nie wiem czy to dzięki wgraniu starszej wersji biosu czy przez naciśniecie klawisza "y". Dla zainteresowanych odsyłam do roziwązadnia z reddita: Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Podejrzewam, że też któraś z twoich gróźb pod adresem procka pomogła Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts