borbas 0 Napisano 18 Stycznia Udostępnij Napisano 18 Stycznia Jestem zupełnie zielony w sprawie podzespołów PC, a chciałbym dokupić/wymienić dysk SSD. Mój zestaw to: https://proline.pl/?p=ZENPC+RTX3060+I5+GB+V3 i mam do niego 3 pytania: 1) Czy dobrze rozumiem, że na tej płycie głównej jest tylko jeden slot na dysk SSD, tj. jak coś to nie mogę rozszerzyć pamięci a jedynie wymienić dysk? 2) Będę wdzięczny za polecenie kompatybilnego dysku SSD 2TB ze średniej półki do tego zestawu 3) Czy jako zupełny laik jestem w stanie samodzielnie wymienić dysk posiłkując się tutorialami na YT, czy lepiej jednak dopłacić te kilkadzieścia złotych i zlecić to komuś? Dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 18 Stycznia Udostępnij Napisano 18 Stycznia (edytowane) Lepiej składać samemu Edytowane 18 Stycznia przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie mlekolak 134 Napisano 19 Stycznia Rozwiązanie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 19 godzin temu, borbas napisał: 1) Czy dobrze rozumiem, że na tej płycie głównej jest tylko jeden slot na dysk SSD, tj. jak coś to nie mogę rozszerzyć pamięci a jedynie wymienić dysk? Tak 19 godzin temu, borbas napisał: 2) Będę wdzięczny za polecenie kompatybilnego dysku SSD 2TB ze średniej półki do tego zestawu Lexar NM790 2TB ? 19 godzin temu, borbas napisał: 3) Czy jako zupełny laik jestem w stanie samodzielnie wymienić dysk posiłkując się tutorialami na YT, czy lepiej jednak dopłacić te kilkadzieścia złotych i zlecić to komuś? Zdecydowanie. Dostęp do dysku jest na tej płycie bardzo prosty, dasz radę z poradnikiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
borbas 0 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia @mlekolakdzięki za odpowiedź! A mógłbyś jeszcze potwierdzić tak na 100%, że ten dysk będzie zgodny z płytą główną? Sorki, nie chcę mieć niespodzianki już po zakupie. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Nie bedzie problemu,zanan plyta i znany dysk 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 134 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Dysk jest na PCIe 4.0, Ty masz 3.0, będzie działał, ale nie osiągniesz pełnych prędkości. Ale raczej nie zmienia to faktu że będzie ok 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts