darek123456 1 Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Cześć mam problem i może coś doradzicie u Brata w pc wymieniałem GPU (z rx570 4gb) na rtx 4060 (używka) posiada monitor samsung 2233rz ( tylko 1 wejscie DVI) [bez hdmi ani DP] ,kupiłem kabelek - z jednej strony DP z drugiej DVI podpinam monitor pod GPU i czarny ekran - pierwsza myśl ze gpu uszkodzone (kupiłem używaną) wziąłem wszystko do siebie - podpinam pc brata pod swój monitor - rtx 4060 działa (sprawdzany każdy slot hdmi i DispayPort] nastepnie podpinam MONITOR BRATA pod swój pc ( u siebie posiadam rtx 3070) tym samym kabelkiem który kupiłem (DP<>DVI) monitor działa czyli generalnie wykluczamy awarie GPU ,wykluczamy awarie monitora brata co może być przyczyną ze w jego pc jak podpinam jego monitor do rtx 4060 to jest brak obrazu? jest możliwość ze rtx seria 4000 jakoś blokuje taki kabelek? DVI-DisplayPort? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Może z innym kablem będzie działać, albo coś poprzestawiać w menu monitora;) Ja bym raczej zmienił monitor. Powiedz bratu że czas zmienić monitor, 1680x1050 rozdziałka, 22 cale i matryc tn to chyba był sensowny monitor 15 lat temu:) Cytuj Link to post Share on other sites
darek123456 1 Napisano 18 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 11 godzin temu, wrobel_krk napisał: Może z innym kablem będzie działać, albo coś poprzestawiać w menu monitora;) Ja bym raczej zmienił monitor. Powiedz bratu że czas zmienić monitor, 1680x1050 rozdziałka, 22 cale i matryc tn to chyba był sensowny monitor 15 lat temu:) tylko wlasnie ten sam kabel działa z JEGO monitorem I MOIM PC dzisiaj zauwazylem ze jak podpinam jego monitor + jego pc to na monitorze jak klikam w menu ustawien to delikatnie widac ze coś sie pojawia ale jakby bylo bardzo przyciemnione...a podpinam pod swoj pc i jest gitara co do zmiany monitora to jest w planach ale po kolei - najpierw zmienił pc ,teraz dokupił gpu i next w planach jest monitor ... z tym ze ten monitor działa -wlasnie na niego patrze pisząc posta z tym ze podpięty jest pod mój pc ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts