willow1986 0 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Szanowni, Kilka dni temu odebrałem nowego desktopa z RTX 4090, który głównie ma służyć do obróbki wideo (monitor tez nowy - IIYAMA G277OQSU IPS 165 Hz). Ponieważ materiały do pracy przyjdą mi dopiero za tydzień, postanowiłem przetestować go w grach. Tutaj bez problemu. Gorzej jeżeli chodzi o wideo. Stream na Netflixie działa płynnie, ale co jakiś czas wyskakują albo czarne kwadraty albo cały ekran na 2-3 sekundy staje się czarny, ewentualnie następuje "Freez", a po nim gwałtowne przyspieszenie. Sterowniki aktualne. Ma ktoś jakiś pomysł? Edytowane 9 Grudnia 2023 przez willow1986 Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 3 godziny temu, willow1986 napisał: Szanowni, Kilka dni temu odebrałem nowego desktopa z RTX 4090, który głównie ma służyć do obróbki wideo (monitor tez nowy - IIYAMA G277OQSU IPS 165 Hz). Ponieważ materiały do pracy przyjdą mi dopiero za tydzień, postanowiłem przetestować go w grach. Tutaj bez problemu. Gorzej jeżeli chodzi o wideo. Stream na Netflixie działa płynnie, ale co jakiś czas wyskakują albo czarne kwadraty albo cały ekran na 2-3 sekundy staje się czarny, ewentualnie następuje "Freez", a po nim gwałtowne przyspieszenie. Sterowniki aktualne. Ma ktoś jakiś pomysł? Może problem z HEVC lub coś jest nie tak z HDCP 2.2? Problem występuje tylko przy streamingu HDCP (netflix, amazon, disney)? Cytuj Link to post Share on other sites
willow1986 0 Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 11 godzin temu, Revenant napisał: Może problem z HEVC lub coś jest nie tak z HDCP 2.2? Problem występuje tylko przy streamingu HDCP (netflix, amazon, disney)? Tak, głónie amazon i netflix. co ciekawe, przy YouTube podobnych problemów nie ma. Przeinstalowałem jeszcze kodeki, ale to chyba nie to. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts