Rafo11 0 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Siemanko, mam laptopa z procesorem AMD Ryzen 5 5600h i kartę graficzną NVIDIA GeForce RFX 3050 wszystkie sterowniki aktualne optymalizowałem sobie gry przez geforce experience i amd software. W fortnite na bardzo słabych ustawieniach mam od 80 do 120 fps. Myślałem że z takim laptopem będzie koło 200. W Nvidia control panel mam ustawiony procesor nvidia o dużej wydajności. Pomożecie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie janek20 1290 Napisano 7 Grudnia 2023 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Masz 2 kości ram?? do sprawdzania wydajności uzyj 3dmarka time spy Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2764 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Nie wiem czego oczekiwałeś, ale RTX 3050 dla komputerów stacjonarnych jest słabizną totalną, a co dopiero jej pocięta wersja mobilna. Masz ram dual chanel? Jeżeli masz tylko jedną kość ram to może to ostro kastrować wydajność (witajmy w świecie laptopów i ramu wlutowanego w płytę główną...). Ogólnie prochu strzelniczego to my tu nie wymyślimy niestety... Cytuj Link to post Share on other sites
Rafo11 0 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Mam dwie kości ramu 2 x 8GB Poza tym na tym filmiku gość jak miał niskie ustawienia to miał koło 160 fps ja jak teraz grałem do koło 100 miałem trochę poniżej nawet Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts