Suchy511 0 Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Cześć, Szukam urządzenia wielofunkcyjnego z drukiem laserowym do domu. Moja żona zaczyna pracę w szkole więc potrzebne mi urządzenie, które będzie szybko drukowało w czerni i kolorze, oprócz Wi-Fi łączyło się również po Bluetooth (przydatny bajer, kiedy czasem trzeba wydrukować coś bezpośrednio z telefonu). Dodatkowo fajnie jakby było kompaktowych rozmiarów. Budżet jaki chciałem przeznaczyć to ok 3000 zł. Pierwotny wybór padł na Brother MFC-L8690CDW (mimo, że nie posiada BT), ale może doradzicie mi coś ciekawszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2023 (edytowane) niestety laser kolor w tak małym gabarycie może wyglądać w miarę ok w zakupie, ale eksploatacja jest bardzo droga 2979 brutto za komplet oryginalnych tonerów 2 sprawa to że szkoły/przedszkola zwalają przygotowywanie materiałów na nauczycieli a to owa placówka powinna nauczycielom zapewnić dostęp do sprzętu drukującego mają na to środki do rozdysponowania / lub mogą się o nie ubiegać. Co do BT jest on ogólnie zbędny nawet wifi w urządzeniu nie jest potrzebne do druku bezprzewodowego wystarczy podpięcie kablem sieciowym do rutera z wifi, z telefonu łączymy się do wifi, z google play / appstore sciagamy aplikacje producenta i tam dodajemy urządzenie po adresie IP i normalnie mozemy drukować bezprzewodowo z telefonu. Dodatkowo część urządzeń posiadających wifi w standardzie biurowym/produkcyjnym nie działa na zasadzie łączenia z ruterem, a jest dodatkowym hotspotem ( wymaga połączenia kablem sieciowym) Edytowane 2 Grudnia 2023 przez Teshi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts