AudiAWX 3746 Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Pany ten? https://allegro.pl/oferta/router-d-link-dir-x5460-13024889460 Czy ten? https://allegro.pl/oferta/asus-rt-ax82u-v2-14093023666 Czy inaczej?Kiedyś tylko cisco, potem Dlink, a na asusach się nie znam. Mam obecnie huawei EchoLife HG8245Q2.Ogólnie nie wyrabia przez dwie ściany.No i oczywiście mój durny plan to wywiercić dziurę z małego do dużego pokoju. Tam dać Asusa jako acces point i do drugiego pokoiku żeby lepiej łapało xboxa i lapka lenovo. A kabla tam w żaden sposób nie wcisnę bo bym musiał kuc dwa pokoje i przedpokój, pomijając już walkę z dwiema szafami... Z drugiej strony to czy typowy acces point ma sygnał lepszy od routera? Te takie kuźwa miski. Huawei to światłowód, więc tylko wyłączę WiFi i tam zostaje. Albo i nie wyłączę, zobaczę. Trochę ten plan zły, bo przed pokuj idzie do samego końca, i oddziela pokoiki. Jeszcze się zastanawiałem o wpierniczenu typowego mostu WiFi. Ale nigdy nie robiłem go pod dachem, i nie wiem czy da radę przez ściany. Cytuj Link to post Share on other sites
karpior 42 Napisano 28 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 3 minuty temu, tom napisał: D-link to stary złom obsługujący WiFi 4. Serio? Doczytaj dokładnie opis tego routera, a nie błędny (jakże często) nagłówek z automatu Allegro. Obsługa AX5400 jest. Co do reszty - zgadzam się. Mesh jak najbardziej wskazany, ale na takie mieszkanie 2 jednostki w zupełności starczą. Połączone kablowo z routerem - bo niektórzy myślą, że mesh = tylko bezprzewodowe linki między jednostkami 1 Cytuj Link to post Share on other sites
karpior 42 Napisano 28 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 Tylko dopiszę, że akurat Huawei HG8245Q2 ma strasznie lipne wifi, może się okazać, że po założeniu czegokolwiek w zamian (jeśli chodzi o radio) zasięg będzie wszędzie zadowalający wiem co mówię, mamy w sieci ponad 7 tysięcy modeli *Q2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3746 Napisano 28 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 To że ma słabe radio ok.Ale jeszcze ginie ssid co jakiś czas. Czyli wyłączę w nim wi fi i pójdzie do drugiego routera.Tplinka wszystko odpada bo nie mam zamiaru walczyć z dziadostwem które się nawzajem zakłóca. Dlink przeważnie ma słaby zasięg 2.4 dlatego pytam czy coś jest lepsze w kasie powiedzmy 600 czy 800zł.W salonie wszystko spięte po kablu.Problem to lewy pokoik. Zasięg WiFi 3 kreski a transfer masakra. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts