George P 0 Napisano 21 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Witam posiadam płyte głowną B760M GAMING X AX DDR4 i chciałbym podłączyć do niej karte dzwiekową tylko nie wiem jaką bo moj Xonar DG(pci-a 3???) nie pasuje.Chciałbym coś z xonar ,która bedzie pasować do tej płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Jakie masz słuchawki czy głośniki? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 21 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Co do tej karty łączysz i w jaki sposób? Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 21 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Kolumny Magnat i amplituner danon AVR..chyba 540b .Jestem w pracy i nie pamiętam dokładnie modeli .Podłączone mały jack-cincz raczej bo tylko to zostaje (spdif odpada)Teraz mam podłączony komp kablem HDMI do tv i z tv idzie kabel HDMI do kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 21 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Przy podłączeniu HDMI dźwięk leci po HDMI, karta dźwiękowa nie jest potrzebna. Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 21 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Tylko ze na realtek jak podłacze to jest słaby bas(amp nie ma korektora)a po hdmi puszczam muze przez Equalizer APO 1.2.1 i owszem bas jest spoko ale juz sopran nie.Chociaz wydaje mi sie ze to przez te Magnaty Monitor Supreme 202( amp to Denon AVR X540BT).Wczesniej miałem STX140F i to lepiej cykało...no chyba ze to zamiana siekierki na kijek i nie ma sensu wkładac jakiegos nowego Xonara Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Głośniki zawsze w tej kwestii będą mieć najwięcej do powiedzenia ,później wzmacniacz i DAC na samym końcu. Zabierasz się za to ostatnie, wiec dużej różnicy nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Ok ale jaki Xonar by pasował pod tą płytę? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 3 godziny temu, George P napisał: Ok ale jaki Xonar by pasował pod tą płytę? Masz tam PCIE więc dowolny pod PCIE. Zakładam, że dolny slot masz wolny. Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Tylko ,ze ja mam Xonara DG i nie pasuje.Mam wpietą karte graficzną i obok jest jesze tylko jedno wejście i Xonar DG ma jakby za dużą tą płetwe i nie wchodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 1 godzinę temu, George P napisał: Tylko ,ze ja mam Xonara DG i nie pasuje. DG to PCI a nie PCIE. Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Czyli taki Creative Sound Blaster Audigy FX bedzie pasował? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Ta karta to okropna strata kasy. Nawet tego czegoś nie bierz pod uwagę.Kosztuje 250zł, a gra jak za 100. Pasujące Xonary to DGX/DS/DX/D2X/STX/STX2/AE/Phoebus i inne. Najcieplejsza w brzmieniu to D2X ale ciężko na nią trafić. Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Tak myślę nad AE Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Zainstaluj sobie Equalizer APO https://equalizerapo.com/#google_vignette , podbij ten bas i wygrałeś życie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Mam apo 1.2.1. bardzie chodzi o sopran. Mam apo 1.2.1. bardzie chodzi o sopran.chyba że macie jakieś gotowe ustawienia w tym programie to dajcie linka czy coś Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Zamiast tej karty wolał bym suba dołożyć .Sprzętowo będziesz miał lepszy bas. 22 godziny temu, cooger napisał: Zainstaluj sobie Equalizer APO https://equalizerapo.com/#google_vignette , podbij ten bas i wygrałeś życie Dzięki , właśnie nagrałem . Mimo suba jakoś mało basu miałem . Delikatnie sobie podbiłem . Tyle że mam pasywnego suba z stx . Wymieniałem w nim głośniki i chyba za słabe założyłem . Ale taki sub do kolumn podstawkowych fajna sprawa . Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 23 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Mam suba Yamahy,tak jak pisałem mi chodzi bardziej o to żeby był lepszy sopran. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 No to sobie go podbij. Wyjście na ampli nie sądzę żeby zaniżało więcej niż 3dB a to i tak byłoby dużo. Pisałeś, że na realteku nie ma problemu z sopranem, jest z basem. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Godzinę temu, George P napisał: Mam suba Yamahy Też mam suba yamahy przy TV , podstawowy model (ystsw12) i jest lekko mówiąc kiepski , buczydełko do filmów . Ale że mało go używam to jeszcze nie wymieniłem . Trochę mieszasz kolego z tymi sopranami Cytuj Link to post Share on other sites
George P 0 Napisano 23 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Na realateku jest bas marny sopran słaby na tym apo bas dobry ale sopran trzeszczy.Juz zresztą postanowione będzie Xonar AE ,temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts