Juras jol 1 Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 CPU: Ryzen 5 2600 Motherboard: gigabyte b450m ds3h psu: BE QUIET! Pure Power 11 700W 80 Plus Gold ram: kingston fury x2 8gb 3200mhz gpu: gainward rtx 3070 ti windows 10 Formatowałem komputer 2 dni temu, zainstalowałem wszystkie sterowniki, potem pobrałem inne potrzebne mi rzeczy w tym gta 5 oraz fivem. Jeszcze tego samego dnia bez problemu mogłem streamować to gta 5 z fivem bez żadnego problemu. Dzisiaj po włączeniu fivem zauważyłem jakiś dziwny skok temperatury gpu coś typu z 45 na 68 w ciągu kilku sekund. Podczas wczytywania do gry aplikacja po prostu zgasła beż żadnego komunikatu. Cały dzień analizowałem sytuację i zauważyłem, że menadżer zadań wyświetla podczas wchodzenia do gry następujące użycia ramu: wchodzę do gry - powiedzmy 9gb w użyciu; 5gb pamięć wstrzymana; 2gb pamięć wolna wczytywanie do gry - ram w użyciu zwiększa się aż zostanie praktycznie 0gb pamięci wolnej i wtedy następuje crash gry Nie mam pojecia o co chodzi to prawdopodobnie problem komputera a nie aplikacji, bo raz udało mi się włączyć grę i wtedy analogiczna sytuacja działa się przy próbie włączenia np. przeglądarki - włącza się, brakuje ramu z tego co wyswietla menadzer zadan, przeglądarka przestaje działać. RAM zakupiony około rok temu. Cytuj Link to post Share on other sites
Franz Maurer 110 Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 @Juras jol Sam czasem grywam w fivem i wiem, że jest to pamięciożerna modyfikacja GTA 5. Ja podczas gry na serwerach gdzie jest duży natłok graczy to gra zżerała ponad 16GB RAM'u, a były przypadki takie, że wcinało około 20GB RAM'u. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts