Alan 3 Napisano 15 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Złożyłem dzisiaj komputer po włączeniu zasilacza nie włącza się komputer nic nie startuje nawet wentylatory tylko świeci się płyta główna i nic więcej proszę o pomoc!!! Ryzen 7800x3d 32gb ram ddr5 Rtx 3080 Asus tuf gaming x670e Endorfy navis 360 argb Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 15 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Zasilanie proca wpięte? Jaki zasilacz? Na spokojnie panie dziejku, bo już widziałem płacz jak gość w płytę wszystko wsadził a zapomniał w zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Power SW prawidłowo podpiety Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 15 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Godzinę temu, AudiAWX napisał: Zasilanie proca wpięte? Jaki zasilacz? Na spokojnie panie dziejku, bo już widziałem płacz jak gość w płytę wszystko wsadził a zapomniał w zasilacz. Be quiet 1200w 80+ Platinim wszystko podłączone sprawdzałem 2 razy Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 15 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 No to zewrzyj nożyczkami czy czymś piny power sw. Może włącznik padł lub kable. Buda nowa czy już chodziła z czymś? Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 15 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 19 minut temu, AudiAWX napisał: No to zewrzyj nożyczkami czy czymś piny power sw. Może włącznik padł lub kable. Buda nowa czy już chodziła z czymś? Nowa obudowa nie odpala się z śrubokręta Wszystkie części nowe oprócz karty mówię że się świeci na obudowie dioda argb ale nic nie startuje Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 15 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Masz w komplecie do zasilacza zworke żeby test zasilacza zrobić, taką jak dają z seasonic? Na 24 pin. https://www.performance-pcs.com/system-hardware/power-supply-accessories/seasonic-24-pin-psu-jumper-ss-bridge-24pin.htmlLub jakimś spinaczem biurowym pin 16 17 zewrzyj czy przekaźnik rusza w zasilaczu.Tylko odepnij wszystko od płyty. https://proline.pl/?n=sprawdzenie-zasilacza-bez-komputera Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 15 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 56 minut temu, AudiAWX napisał: Masz w komplecie do zasilacza zworke żeby test zasilacza zrobić, taką jak dają z seasonic? Na 24 pin.https://www.performance-pcs.com/system-hardware/power-supply-accessories/seasonic-24-pin-psu-jumper-ss-bridge-24pin.html Lub jakimś spinaczem biurowym pin 16 17 zewrzyj czy przekaźnik rusza w zasilaczu. Tylko odepnij wszystko od płyty. https://proline.pl/?n=sprawdzenie-zasilacza-bez-komputera Nie mam czegos takiego... Płyta główna się świeci bo ma diodę argb czyli zasilacz działa problem jest w tym że komputer nie chce startować Nie wydaje mi się żebym zrobił coś nie poprawnie wszystko zgodnie z instrukcja obudowy i płyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 15 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Nie, masz tylko zasilanie na diodzie.Żeby komp działał musi ruszyć przekaźnik i dać pełne zasilanie, a nie rusza. Słychać zawsze takie pykniecie jak się włącza kompa, to właśnie przekaźnik. A dioda nic nie znaczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Alan 3 Napisano 15 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 4 godziny temu, AudiAWX napisał: Nie, masz tylko zasilanie na diodzie. Żeby komp działał musi ruszyć przekaźnik i dać pełne zasilanie, a nie rusza. Słychać zawsze takie pykniecie jak się włącza kompa, to właśnie przekaźnik. A dioda nic nie znaczy. Jest to pyknięcie kolego. Jak klikam na I z O to jest takimi rozbłysk na setna sekundy zawsze. Jest prąd!!! Nie prawda jest to co mówisz ponieważ mówiłem już klika razy że jest prąd! To tak jakbys szukał dziury w nowym bmw prosto z salonu. Jakby nie było prądu to by się nie świeciło o jest nowy zasilacz a nie jakiś stary odpakowanu co dopiero z pudełka i to jeszcze z be quieta. Szukałem wszystkie kable zostawiłem tylko proc ram dysk i chłodzenie nie ruszyło też diody się nie świecą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts