Krzysiak 0 Napisano 1 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2023 (edytowane) Jako że to mój pierwszy post na forum to: Dzień Dobry wszystkim Otrzymałem bramkę od PLAY box net router ftth typ gpon model PG5298b I jest to ogromny pod względem wielkości obudowy! (miał fajnie wyglądać ale światłowód kończy mi się w skrzynce na korytarzu) Czy da się go zastąpić jakimś mniejszym urządzeniem jedyny warunek muszę podpiąć 3 kable lan do niego (nie mam innej możliwości przełożenia kabli) Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2023 przez Krzysiak Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 1 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2023 Zadzwoń do nich i zapytaj. W UPC (które teraz jest własnością Play) nie ma takiej możliwości bo że tak powiem, pierdolca dostaniesz zanim trafisz na kogoś kompetentnego i poda Ci parametry i wpisze MAC nowego urządzenia do ich "kabelkologii". Chyba prościej przenieść ich router gdzieś obok jak miejsca brakuje niż kombinować w podmianę urządzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysiak 0 Napisano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 Czyli można ale się nie da? Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 na 99% się nie da 1. Server provisioningu zapewne nie ma profilu dla innego niż ichnego urządzenia 2. Na starcie może się pojawić problem kompatybilności z OLT 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts