cinek93 0 Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 (edytowane) Hej Nie wiem w jakim dziale napisać temat ale mam problem z zacinającym się komputerem. Raz jest dobrze a czasami podczas używania np przeglądarki(filmiki yt) albo np włączyłem aplikacje battle.net i podczas korzystania z niej miałem przycięcia systemu(W10). Włączyłem gierkę i w grze np już nie było żadnych freezów. Wyłączyłem komputer i po ponownym uruchomieniu było już ok. Nie ma reguły. Komputer złożyłem dopiero rok temu. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Podzespoły: Intel i5-12400f MSI MAG B660M MORTAR DDR4 Corsair 16GB (2x8GB) 3600mhz cl18 Dysk systemowy KIOXIA EXCERIA G2 1TB NVMe Dysk drugi WD 1TB Blue SN570 NVMe XFX Radeon Rx 6800xt 16GB Corsair RM 650W 80 Plus Gold W załącznikach dodaję jak to wygląda: Na filmiku widać jak się przycina. A na zdjęciu np nie mam tych ikonek przy nazwach plików itp. Możliwe, że to przez dysk systemowy np? Przycinanie systemu. Zauważyłem, że przy odtwarzaniu filmików na yt i do tego też włączyłem przed chwilą serial sobie który mam na dysku i ścina jak startuje. Albo np przewinę do przodu i łapie freeza. Za chwilę film przyspiesza na sekundę i znowu leci normalnie. Edytowane 18 Października 2023 przez cinek93 Cytuj Link to post Share on other sites
cinek93 0 Napisano 21 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2023 Witam Usunąłem sterowniki programem amdcleanuputility i potem zainstalowałem najnowsze sterowniki grafiki AMD. Zaaktualizowałem sterowniki chipsetu i na końcu właśnie zrobiłem update BIOSu. Póki co wszystko wróciło do normalności. Nie było jeszcze ani jednego freeza. Więc problem rozwiązany. I z dyskami wychodzi na to, że wszystko w porządku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts