WaltKowalski 78 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Witam, Tak jak w temacie jestem świeżym posiadaczem tcla 55c645. Telewizor mi sam zmienia jasność ekranu. Najbardziej to widać w przejściach z ciemnych scen do jasnych. Gdzie z opóźnieniem podbija jasność. Na zwykłej kablówce nie widziałem takiego efektu natomiast na netflixsie co drugi film ma ten problem. Jedyne co wyczytałem na ten temat w necie, że to wina dolby vision. Więc tam gdzie jest zaimplementowane tam telewizor sobie sam reguluje jasnością. Czy można coś z tym zrobić? Jest to mega uciążliwe zwłaszcza w nocy Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12594 Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Ten sposób sprawdzałeś (post #7)?https://hdtv.com.pl/threads/tcl-50c735-dolby-vision-problem.153370/Jeszcze jedno znalazłem:czy w ustawieniach audio passthrough jest ustawione na auto? Jeśli nie jest, to czasami mogą się zdarzać problemy z dolby vision. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts